Atâta falsitate în reclame…

Nu știu dacă a stat cineva și s-a gândit la asta, însă, azi, mi-am dat seama de falsitatea reclamelor. Obișnuit cu alt gen de muzica la volan, nu am mai ascultat la radio demult. Oricum, în afară de Romantic FM și rar ceva Magic FM, nu ascult nimic la radio. Asta până azi o colegă a schimbat ce asculta de obicei și-a trecut pe nu știu ce post obscur de radio. Unde între 3 melodii era și un calup de 15 minute de publicitate.
Și ascultând, fără să vreau, calupul acela de publicitate, mi-am dat seama cât de false sunt reclamele astea.
Pe niciunul nu l-am auzit să prezinte un produs ca un om normal. Majoritatea ori vorbesc citind din cartea celui de-al 13-lea congres comunist, fără nicio intonație, ca un necrolog, ori fiind extrem de încântați de cine știe ce rahat de produs încearcă să vândă ăștia.

De exmplu, o astfel de reclamă a fost la o pastă de dinți pe carte n-aș folosi-o nici ca să-mi spăl ghetele.
– Au!
– Ce e, dragă?
– Mă doare măseaua și-mi sângerează gingiile.
– E clar, pasta ta de dinți este nepotrivită PH-ului gurii tale.
– Și ce mă sfătuiești să fac?
– Va trebui să folosești pasta de dinți Nușcecăcatscump. Se știe că doar pasta de dinți Nușcecăcatscump îți protejează cavitatea bucală, împiedicând apariția viermilor intestinali.

Serios, cine naibii vorbește așa? Vine un prieten și se plânge că-l doare măseaua, îi zici:
– Bă, nașpa. Ai fost la doctor?
– Nu!
– Păi atunci du-te-n ălm, nu te mai plânge!

Ăla e un dialog normal. Nu începe nimeni, nici după a 12-a bere, să-ți prezinte cu lux de amănunte cum PH-ul din cavitatea ta bucală este nepotrivit pastei tale ieftine de dinți, luată din Cora pe cupoane de reducere. Băi, nimeni, nici măcar dentistul.

Dacă-l întrebi pe Paul, dentistul ce pastă de dinți să folosești, ăla îți va spune de pasta de dinți folosită DE EL. Pentru că dacă tu nu-l asculți tocmai pe dentist în legătură cu pasta de dinți, clar ori ești prost, ori te foare fix în măsea de părerea lui. N-o să-l auzi cum îți va prezenta, cu lux de amănunte de o pastă de dinți, nouă și revoluționară care nu numai că te scapă de cariile actuale, ba chiar îți regenerează într-un timp scurt, și măselele pe care le-ai pierdut când erai mic și băgai în tine bomboane la leu.

O altă reclamă era la un concert din ăsta de muzică, de care n-a auzit mai nimeni. Serios, nu ați auzit de el pentru că e la prima reprezentație în România.
– Aii, ai auzit?!
– Ce să aud?
– Este primul festival de muzică psiho-eletro-trap-jazzică din România!
– Oau! Pe bune?
– Da fată!
– Când?
– Pe data de 32 august, anul curent numai la Sala Sportivilor miserupiști din Băicoi!
– Oau, super! Cine cântă?
– Binecunoscutul MC Bubă-Mare, Slabu MMMCVXLI și ca invitați speciali, direct din Kuala Lumpur, Om Gnock și Kok Ți-o Coc.
– Oaua! Abia aștept să merg!
– Biletele s-au pus în vânzare pe veveve.cumperi-bilete-la-concerte-de-aici-da-click-ca-sa-nu-mori-prost.ro și la intrarea la concert. Ne vedem acolo!

Nu mai stau să despic și la asta firul în patru, cred că și un copil de 3 ani își dă seama că e ceva tare nelalocul lui în dialogul de mai sus.

Mai era o reclamă la ceva tampoane super absorbante, de trebuia să te dai cu cremă ca să nu te veștejești inghinal, însă am fugit repede la toaletă ca să dau afară micii și salata de la prânz.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.