Ați fi de acord cu modelul acesta din Singapore?

Cum a fost disciplinat statul SINGAPORE

Singapore a fost înfiinţat în 1965, cuprinzând 63 de insule cu o suprafață totală de aproape 700 de km pătraţi. Ca și comparație, Bucureştiul cu zona metropolitană are 900 km pătrați. Insula principală măsoară cca 570 de kmp şi este legată cu un pod de uscat. Când s-a declarat stat independent, în 1965, Singapore a primit de la Marea Britanie, cu titlu de împrumut, suma de 30 de milioane de dolari.

În 2010 avea disponibilă pentru investiţii, suma de 310 miliarde de dolari. În Singapore nu există: om fără locuinţă, şomeri, dar nici pensionari.

Nu ai voie pe stradă: să scuipi, sau dacă ai facut-o înseamnă că te distrezi şi eşti amendat cu 100 de dolari. Dacă recidivezi si scuipi iar, amenda e mai mare. De aceea guma de mestecat este interzisă în Singapore.

Când au construit metroul au prevăzut o sumă de 12 miliarde. Fiindcă a costat doar 10,5 diferenţa s-a împărţit la populaţie sub forma de acţiuni.

Deoarece aveau prea mulţi puşcăriaşi, i-au împuşcat şi spânzurat pe recidivişti, consideraţi recuperabili, iar restul sunt disciplinaţi. S-a întâmplat în Singapore: un militar, cu mână de fier, şi-a asumat conducerea ţării. În şase luni, din circa 500.000 de deţinuţi, au ramas doar 50. Toţi ceilalţi (criminali recunoscuţi) au fost împuşcaţi. Toţi oamenii publici (politicieni, poliţişti, judecători, magistraţi etc.) corupţi au fost împuşcaţi. (Existau mii de probe contra lor). Toţi funcţionarii hoţi au fost împuşcaţi sau au fugit repede din ţară.

Multitudinea de drogaţi, care rămâneau dormind pe stradă, au fugit disperaţi în Malaezia, să scape de împuşcare sau de muncă forţată. După ce a curăţat ţara, reorganizând sistemul politic, legal şi penal, acest militar a convocat alegeri directe şi a candidat la preşedenţie. A câştigat cu 100% de voturi! Acesta a fost Yusof bin Ishak.

Astăzi, Singapore este una din ţările cu cel mai sigur trai decent. Este una din cele mai dezvoltate şi este mult mai sigura decât Statele Unite, Anglia şi Israel, la un loc…!

Deja în avion, foaia de îmbarcare are un anunţ “MOARTE” cu litere mari şi roşii şi explicaţia că este pedeapsă pentru posesia de droguri. Orice drog, orice cantitate transportată, cel care a fost detectat cu acestea, o să fie împuşcat sau condamnat la închisoare pe viaţă cu muncă silnică.
singapore-2
Un surfist brazilian a încercat să intre în Singapore cu o planşă de surf plină de cocaină. Mama tânărului traficant a apărut la TV cerând să se intevină pentru fiul ei; nu a servit la nimic. Nici mama, nici protestele nu au reuşit să împiedice aplicarea legii.

În hoteluri, “Ghidul oraşului” are o pagina care explică: poliţia din Singapore garantează integritatea fizică oricarei femei, timp de 24 de ore din zi (asta pentru că în vechiul Singapore, fără legi şi ordine, femeile care ieşeau singure erau violate şi/sau asasinate).

Anul trecut, secretara unui prieten, care lucra peste program, la întoarcerea acasă a fost urmărită de un echipaj de poliţie. Când a ajuns acasă şi a scos semnalizarea ca să intre în edificiu, i-au cerut să se oprească. Unul din poliţişti s-a apropiat atunci de geamul maşinii şi îi spuse:

– Doamnă, aşa cum ştiţi, suntem în campania de civilizare a traficului, amendând infractorii şi premiindu-i pe cei care conduc corect. Şi dv., doamna, pe tot drumul până aici nu aţi comis nicio contravenție sau infracțiune. FELICITĂRI! Aveţi aici un cec de 100 dolari singaporezi (echivalent cu 80 dolari US) şi vă cerem să semnaţi de primire…

Vi se pare o mână prea dură? Unii ar zice nu. Drepturile umane reale sunt pentru cetăţenii oneşti şi muncitori, care aduc riguros aportul lor statului, care trăiesc în pace, respectuos şi solidar cu semenii lor.

Voi ce părere aveți? Este OK acest model sau nu?

Eu aș fi de acord să scăpăm de toate elementele negative din țară. Nu m-aș supăra să nu avem probleme cu drogurile sau cu politicienii corupți.

Asta-mi aduce aminte de-o secvență din Red Heat cu Schwarzenegger și Belushi.
Belushi: Drogurile sunt o problemă adevărată în SUA…
Arnold: Chinezii au găsit o modalitate. Iau toți drogații, îi duc în piața mare si-i împușcă în cap.
Belushi: Asta n-ar merge aici. Politicienii n-ar fi de acord.
Arnold: Împucați-i pe ei primii!

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cea mai mare febră

Timp de aproape două săptămâni am trecut numai prin stări febrile, cum nu am avut niciodată. Îmi scădea febra, apoi...

First, some jokes

So, after the Brutal Gamer, and yesterday, the fighting Săcelean told me to write down some FUBAR posts in english,...

ROMANIA, CHIAR TARA (RAIUL) INFRACTORILOR?

"Vrem să aducem România pe un drum normal. Ne-am săturat de abuzuri”, spunea hotarat dl. Florin Iordache, alias "alta intrebare"....

Close