Ați vrut NATO? NAV-O acum!

România a intrat în NATO în 2002, sub oblăduirea blajinei bufnițe de la Cotroceni. A costat viața a 21 de Soldați români și 800 de milioane de dolari. Însă, ce conta? Intram în NATO, de atunci înainte numai lucruri frumoase ni se vor ivi în cale. Apă caldă la robinete? Bașca lapte și miere din cișmele, câini cu covrigi în coadă și salarii de mii de euro pentru orice măturător.
Aia ni se vindea cu vorbe meșteșugite.

Au trecut 13 ani de atunci. Au mai murit niște români, trimiși unde aveau nevoie mai-marii americani de carne de tun: Irak, Afghanistan. Grosul pălmașilor ăstora de infanteriști e format din state membre NATO, trimiși la măcel de șefi americani. Asta în caz că n-a fost clară toată șmecheria.

Acum, pe baza ideii de “apărăm libertatea“, s-au găsit să dea cu bombardele în Siria și francezii și rușii și turcii și americanii. C-așa-i frumos, hai să aruncăm în aer sute de nevinovați, că ăia din ISIS pe care i-au scornit americanii și israelienii și-au luat-o în cap.

Turcii au prins un avion rusesc ce le traversa țara, adică un petic de pământ, un vai de el, de 10-12 kilometri sau cât dracului o fi. Și s-au pus cu proiectilele pe el până ce l-au doborât. Numai că, avionul a căzut fix în Siria, unde erau acolo la graniță soldați ISIS. De s-au pus cu mitralierele pe piloți. Unul a fost ucis, de celălalt nu știu, n-am stat să mă documentez.

Acum Putin a început să facă scandal. Adevărul e pe undeva pe la mijloc. Avionul ăla chiar era pe teritorul Turciei, însă nu a răspuns la somații, le-o fi fost greu să zică “Ho bă, mă duc încolo să le dau cu bombardeaua la ISIS“.

Însă lupta era, zice-se comună. adică toate țările sunt împotriva ISIS. Și turcii, membri NATO, și rușii care au alte interese în zonă, nicidecum lupta lor contra terorismului. Mai departe, Doamne ferește, Tucia membră NATO, Rusia nu suportă NATO, se poate porni un război. Așa, pe baza unei neînțelegeri. Și ghiciți cine mai face parte din NATO. A, România, bravi soldați viteji. Carnea de tun pentru americani, repet. Și uite așa, fără să avem vreun interes oarecare în zonă, ne ducem la tăiere.

Și revin la vechea întrebare: Știe tânărul român să tragă cu arma, să-și apere ce-i al lui? Sau va sta ascuns în casă, cu facebookul deschis și cu statusuri de genul:
Coa’, sunt ăștia pe stradă p-aici, să mor io! M-am baricadat în casă, nu știu cum să ies, că am oră la sală…
WW2-German-troops-in-Belgium-1940

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Academia sofatului in conditii extreme

La iesirea din Crevedia, impatimitii sofatului in conditii extreme gasesc multe activitati tentante organizate de Academia Titi Aur. Numai un...

Ce mi-am mai cumpărat

"Mi-am" cumpărat e impropriu spus, deoarece cam tot ce cumpăr este pentru casă. Sau o justific oarecum ca fiind pentru...

Ce este un bonus fără depunere?

Bonusurile sunt factorul cel mai tentant în ceea ce privește alegerea jucătorilor spre un anumit cazinou. Pentru a face o...

Close