Băncile, un rău necesar

Din păcate, mai ales în ultima vreme, de când cu mirifica și falimentara criză, din ce în ce mai mulți români s-au împrumutat de bani. Partea bună e că au mai început să lase cămătarii în plata Domnului și s-au împrumutat de la bănci. Contract frumos, nu picioare rupte, lovit cu mașina, omorât cățel, după cum se mai practică.

Însă acum nu vom vorbi despre creditele bancare. Lasă-le amarului de-o parte. Vorbim de bucuria de la cumpărături. Și să nu-mi aud vorbe că-s misogin, că “doar femeile se bucură de shopping“. Fals! Dă-mi mie niște bani și mă duc să fac piața. Iei aia, iei cealaltă și când mai rămâi cu 20 de lei observi că n-ai cumpărat decât jumătate din produsele de pe listă. Păi deh, 2 lei gogoașa, 2 lei doi covrigi, 4 lei sucul, 3 lei guma de mestecat, 5 lei biletul la loto… Și te miri unde s-au dus banii.
shoppingÎnsă avem parte acum de un card de cumpărături mai special. Cei de la Piraeus Bank, s-au gândit să ne facă o bucurie, mai ales de sărbători. Până pe 31 ianuarie 2014 participi și la concursul pentru un Nokia Lumia 925, precum ai și parte de cardul cu promoții
Acest card de cumpărături îți restituie 3% din cumpărăturile făcute, plătite prin card. Chestia excelentă este că reducerea de 3% o ai și dacă ești în altă țară.
Că vrei tu să petreci revelionul în Grecia și te-ai gândit să-ți iei țigări. Că dacă tot nu poți să te lași (ei, nevastă ce mă gândesc acum la tine…), măcar să ai bani să le iei. Și uite-așa iei produse cu 3% mai ieftine.

main_img

Eu personal aștept cu nerăbdare cardul care-ți restituie 10-25% din valoarea cumpărăturilor. Atunci să vezi shoppingul naibii de sărbători. Pleci și fără listă d-acasă. Îți ajung banii. Doar ai cardul minune!
Însă, e doar o utopie. Revenim la cardul nostru, singurul (așa cred), de-ți înapoiază din bani. La o sumă mare sau foarte mare de bani, se cunoaște. Nu te gândi că imediat ai dat lovitura dacă bugetul tău de sărbători e un salariu. Unii nu-l au nici p-ăla. Însă unde ai luat cartofi, ceapă, ouă, ulei, măsline, murături, mazăre și morcovi, primești cei 3% din cumpărături înapoi., Așa că poți să-ți iei și pâine să mănânci cu salata aia beouf de-o faci. eu unul abia aștept să fac una. Uite că am tot vorbit până acum de mâncare și mi s-a făcut o foame de lup…
apropos de lup și foame, mi-am adus aminte un banc.

lup

Doi lupi fac un plan de bătaie. Noaptea următoare să dea o raită pe la stână, unul dintre lupi știa o spărtură în gard și ochise câțiva berbecuți de-ți lăsa gura apă.
Numai că ciobanul nostru era băiat deștept (nu bag mâna în foc, însă cred că era Ciobanul Ghiță) și află de planul lupilor. Așa că noaptea se postează după gard, lângă spărtură cu bâta pregătită.
Vin lupii, dau târcoale, miros ei zona și cred că OK să intre. Bagă primul lup capul pe spărtură și ciobanul nostru, jap! una puternică peste bot, de l-a umplut de sânge pe bietul lup.
Iese lupșorul ușurel îndărăt cu labele la bot și-i zice celuilalt:
– Mă, intră tu primul, că pe mine mă pufnește râsul!

Pentru mai multe detalii despre acest card de cumpărături, vizitați pagina oficială.
Articol participant la BlogalInitiative.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
CE NU STIU INCA MULTI ROMANI DESPRE…. CARNEA DE PORC!

De cand cu molima asta de pesta porcina africana, intens mediatizata si "rezolvata", zice-se, prin sacrificarea a sute de mii...

INCA UN PIC SI VOM IESI (SI) LA …PICNIC!

  Da,o fi si cazu',zic eu ca si orice alt om de bine.Caci ,dupa o exagerat de lunga sedere-n casa,aerul...

Servicii-traduceri.ro sau soluția ta pentru traducerea și legalizarea actelor

Importanta serviciilor de traduceri este ignorata de oameni pana ce ajung in situatia de a avea nevoie de un document...

Close