Fiecare familie are nevoie de serviciile unui avocat

Se spune că, indiferent de domeniu, cel mai important lucru îl reprezintă informația. Legislaţia românească este mult prea stufoasă, iar în acest context e absolut normal și, de multe ori, extrem de folositor ca fiecare familie să aibă un avocat care să-i ghideze pe membrii acesteia prin meandrele justiției, un lucru obișnuit în țări cu o democrație mai veche decât a noastră.
Și asta pentru că, pentru a beneficia de cele mai bune servicii legale şi pentru a obţine cele mai bune rezultate, trebuie ca, pentru avocat, fiecare client în parte să nu reprezinte doar un „alt caz” ci o persoană reală cu probleme reale. Se spune că un proces bine pregătit e pe jumătate câştigat. Iar avocatul care te sfătuiește, oricare ar fi acesta, trebuie să te cunoască bine ca om, ca să poată pregăti temeinic procesul în care ești implicat.

Informarea completă şi în timp util a fiecăruia dintre noi, încă dinaintea pornirii unui proces, despre posibilităţile legale pe care le avem atunci când ne confruntăm cu vreo problemă juridică, poate fi de importanță capitală. Trebuie ca un specialist în domeniul juridic să ne arate toate opţiunile care ne sunt la îndemână, să estimeze durata procesului și a costurilor sale, precum şi posibilul rezultat. Numai așa putem gestiona corect respectiva problemă juridică.

Dar am o veste bună: unii avocați, care chiar vor să-și ajute clienții, nu percep niciun onorariu pentru o informare completă a clienților, deci pentru consultaţia juridică. Desigur, fiecare avocat e specializat în câte un domeniu anume. În mod obișnuit, ar trebui să luăm legătura cu un avocat drept civil, pentru o eficiență maximă.
Avem nevoie de servicii juridice de cea mai înaltă calitate în materie de consultanţă, consiliere, asistare şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată sau a oricăror autorităţi, de un avocat care să se poată deplasa oriunde în ţară și/sau peste hotare. E de ajuns să căutăm pe calculator avocat drept civil și vom putea contacta o mulțime de specialiști în acest domeniu, care ne pot ajuta, indiferent dacă suntem persoană fizică sau juridică.

Trebuie să știți că dreptul civil cuprinde și dreptul familiei. De aceea, un avocat specializat în acest domeniu poate rezolva extrem de multe probleme: redactare şi susţinere acţiuni în justiţie (revendicare mobiliară şi imobiliară, evacuare partaj, nulitate/anulare acte, reziliere contracte, prestaţie tabulară, exproprieri, somaţii de plată, obţinere ordin de protecţie în caz de violenţă domestică, divorţ, stabilirea domiciliului minorului, contribuţie întreţinere minor, punere sub interdicţie etc.).
Același avocat ne poate ajuta și în problemele legate de drept penal: asistare şi reprezentare dacă suntem învinuiți/inculpați, în toate fazele procesului penal în cazul acuzării de săvârşirea unei infracţiuni, excepţii de neconstituţionalitate, redactare plângeri penale, plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor Parchetului, constituiri de parte civilă pentru daune materiale şi morale rezultate din infracţiuni, reabilitare judecătorească etc.

Sigur, avocatul ne va da cele mai bune sfaturi și în caz de drept de proprietate intelectuală, drepturi de autor şi drepturi conexe, dar și în caz de probleme legate de drept contraventional, cum ar fi redactarea şi susţinerea de plângeri contravenţionale.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.