Barcelona

Azi Spanacul vă prezintă unele locații de vizitat în Barcelona. Acest oraș este al doilea oraș ca mărime după Madrid, capitala Spaniei.

Ce altceva mai știe lumea? Calatrava, Gaudi, soare, plaje. Dar, știți voi oare ce locații sunt mișto de vizitat?Catedrala Sfânta Treime – Sagrada Familia.

Este cea mai mare cetedrală din lume, încă în construcție. Opera lui Antoni Gaudi (25 iunie 1852–10 iunie 1926), poate cel mai de seamă arhitect al Spaniei.
Catedrala se voia a fi de un stil neo-gotic, însă Gaudi a schimbat-o de la an la an.

Proiectul nu i-a apartinut lui Gaudi, Francisco del Villar fiind prima dată însărcinat cu realizarea acestei catredrale.
Deoarece proiectul era atât de mare, Francesco a cedat, intrând din păcate într-o depresie. Atunci Gaudi a intervenit, spunând că este proiectul pe care-l visa să-l realizeze încă din facultate. Acesta spunea: “Această catedrală, odată terminată, va reprezenta mulțumirea mea față de Sfânta Familie care m-a ajutat să realizez tot ceea ce mi-am propus“.

sagrada-1 sagrada-2

sagrada-3 sagrada-4

Palatul Național – Palau Nacional
Palau Nacional este o clădire impunatoare, ridicată în 1929 pe dealul Montjuïc. De aici se poate admira panorama orasului Barcelona. Clădirea este casa Muzeului de Artă Catalană din 1934. Principalele atracții sunt:
a) Fântâna magică – spectacolele de lumină, apă, muzică și culoare.
fontana-1 fontana-2

fontana-3 fontana-4
b) Departamentul de artă gotică.
c) Departamentul de artă renascentistă și barocă

Alt arhitect de excepție spaniol este Santiago Calatrava (n. 28 iulie 1951).
Cele mai importante construcții ale sale în Barcelona sunt:
a) Podul Barcelona
calatrava
b) Turnul de comunicații
cal

De semenea, multe alte puncte sunt atractive pentru turiști. Vă rămânde să le descoperiți singuri, deoarece nu orice punct turistic estre atactiv pentru fiecare individ. Unuia i s-ar părea Piața Catalunya fiind monumentală, altuia ca o piață oarecare, ba chiar o va prefera pe cea din Timișoara. Depinde de gusturi.
Totuși, general valabil este că oricui îi va plăcea orice a creat Gaudi, acest geniu spaniol. Și va rămâne uimit de futurismul creațiilor uimitoare ale lui Calatrava, răspândite de-a lungul globului, din Spania În America, din Portugalia în China.
Deci pentru unii, Spania nu e numai campioana mondială și europeană de fotbal, nu înseamnă numai marguerita pe plajă, nu înseamnă numai femei frumoase bronzate superb.
Spania înseamnă mai mult, mult mai mult.
Pentru mai multe oferte imbatabile pentru Barcelona sau litoral Bulgaria vă invit să vedeți ofertele de la AmaryllisTour.ro.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Slab

Băi, de când m-am apucat eu să fac pagina asta de net, site-ul ăsta, blog, cum vreţi voi să-l numiţi,...

Semne care te anunta ca sistemul de franare va ceda

Vei avea nevoie de piese de schimb si elevator auto in situatia in care sistemul de franare al autovehiculului iti transmite...

Fă-ți vara car…

În decembrie anul trecut, prietenul meu, Cornel, mi-a spus că vrea să facă unele lucruri gospodărești prin curtea lui și...

Close