Benzile cu leduri sunt eficiente și costă puțin

De mult timp, ledul este cel mai eficient și mai convenabil mod de iluminare a spațiilor interioare și exterioare, iar produsele de iluminat pe bază de led sunt cele preferate de toți consumatorii casnici și industriali de energie electrică. Benzile cu leduri de la savelectro.ro fac parte dintre cele mai eficiente, ieftine și versatile mijloace de iluminat, foarte ușor de folosit și care au o serie de avantaje.

Avantajele benzilor cu leduri

– În primul rând, banda led costa foarte putin în magazinul online savelectro.ro.

– Benzile cu leduri au o foarte mare de eficiență. Sunt foarte rezistente în timp, comparativ cu mijloacele clasice de iluminat. De când ai achiziționat-o, până când va trebui s-o schimbi, va funcționa până la 100.000 de ore!

– Facturia la energia electrică poate scădea cu până la 80%! Banda led consumă extrem de puțin curent electric. Nu se va încălzi aproape deloc, iar lumina va fi mereu optimă.

– Alt mare avantaj al benzile cu leduri e rezistența lor, putând fi utilizate și în spațiile exterioare, fiindcă rezistă la șocuri, vibrații și la temperaturi foarte scăzute.

– Ledurile asigură o aprindere instantanee a luminii. Printr-un controller special, se poate regla intensitatea și culoarea luminii, dar și funcțiile de aprindere/stingere.

Benzile cu led sunt foarte ușor de montat și se pliază exact după forma corpului pe care vrem să-l iluminăm.

Magazinul savelectro.ro are o mare diversitate de modele pentru benzi cu leduri. Studiile de piață arată că banda cu leduri e unul dintre cele mai bine vândute produse de iluminat. Se poate folosi în interiorul și exteriorul casei și a spațiilor comerciale, pentru iluminat și pe post de decorațiune.

Banda led decorativă e diferită de instalațiile obișnuite, fiind făcută dintr-o bandă izolată, în interior aflându-se firele. Ledurile sunt dispuse la exterior și luminează puternic. Faptul că au o lumină intensă și viu colorată face ca benzile led decorative să fie atât de căutate pentru a ne împodobi casele, cabanele, pensiunile și magazinele cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Marele lor avantaj e faptul că sunt deosebit de estetice.

Benzile led sunt de două tipuri: monocolore (alb rece, alb cald, roșu, verde, albastru, galben) și RGB (benzi tip 5050, a căror culoare se poate modifica prin intermediul unui controler cu telecomandă).

Benzile LED de 12V se livrează la role de 5 metri, au grade diverse de protecție, se pot tăia din 3 în 3 leduri (5 cm) și au bandă dublu adezivă pentru un montaj ușor (cu excepția benzilor submersibile). Dimarea benzilor de 12 V se poate realiza doar cu dimere pe 12 V.

Benzile LED de 220 V se livrează la role de 50 sau 100 de metri. Banda led 220 V e mai potrivită pentru instalări care necesită lungimi mari dintr-o singură bucată.

Benzile de 12V se pot dima (putem varia intensitatea luminoasă) doar prin dimere (variatoare) de 12 V. Aceste dimere se alimentează la 12 V. Nu se pot folosi dimere de 220 V (de perete) pentru benzile led la 12V. Dimerele de 220 V se folosesc doar la benzile de 220 V.

Gradul IP e un standard internațional și reprezintă gradul de protecție contra prafului și a umidității. Gradul IP este definit prin două cifre: prima se referă la gradul de protecție contra prafului și a obiectelor, iar a doua cifră reprezintă gradul de protecție contra apei. Echipamentele cu un grad IP mare mențin componentele interne curate și în siguranță. Benzile led de interior au de obicei IP20 sau IP21, cele de exterior au IP44 sau IP65 și cele submersibile IP67 sau IP68.

Pentru a vedea cât de important e gradul IP, luăm ca exemplu banda led 3528 12V IP20 4,8W 60led/m 6500K și banda led 3528 12V IP65 4,8W 60led/m 6500K. Toți parametrii primei benzi sunt aceiași cu cei ai benzii a doua. Diferite sunt numai gradul de protecție și prețul. Prima e de două ori mai ieftină, având un grad de protecție mic, IP20, banda fiind slab protejată împotriva prafului (cifra 2) și deloc împotriva umezelii (cifra 0). A doua bandă are IP65, fiind bine protejată împotriva prafului și a apei. De aceea, prețul ei e mai mare.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.