BEREA SI SANATATEA OMULUI!

Berea este a treia cea mai consumată băutură din lume, după apă și ceai, și cea mai consumată băutură alcoolică de pe întreaga planetă. Produsă din doar patru ingrediente, ea este și cea mai veche băutură alcoolică de pe planeta, iar referințe cu privire la consumul ei se regăsesc în scrieri de demult, unele datând chiar si din vremurile Mesopotamiei Antice!

Mai jos incerc sa va explic doar cateva amanunte despre această băutură atât de răspândită. Veti afla, intre altele și care sunt beneficiile acestei băuturi pentru sănătate. Astfel pe o tabletă de lut inscripționată cu 4.000 de ani în urmă se menționează inclusiv faptul că meseria de berar era foarte respectată și că femeile erau cei mai pricepuți berari. Referințe cu privire la această băutură se găsesc și în Marele Cod de Legi al lui Hammurabi, unul dintre regii Babilonului. În acest document se reglementa distribuția și vânzarea berii și se menționa că cei care vând cantități mai mici decât cele menționate vor fi… înecați! Dacă o consumi în cantitate moderată, berea îţi poate îmbunătăţi considerabil si starea de sănătate. Mai jos, in randurile care urmeaza, incerc sa va explic, pe scurt, doar o parte din “secretele” aceastei băuturi atât de răspândită. Veti afla și care sunt, in fond, beneficiile acestei băuturi pentru binele organismului:

1. Îţi menţine rinichii sănătoşi. Fiecare bere consumată reduce riscul de a face pietre la rinichi cu 40%.
2. Berea scade colesterolul rău datorită fibrelor conţinute.
3. Berea îţi creşte nivelul de vitamine B din corp. Băutorii de bere au cu 30 % mai multă vitamina B6 decât cei care nu consumă bere. În plus, berea este o sursă bună de vitamina B12.
4. Berea întăreşte oasele, mărind densitatea oaselor.
5. Berea vindecă insomnia.
6. Berea reduce riscul de atac de cord. Băutorii de bere cu 40 % un risc mai mic de a face un atac de cord, comparativ cu persoanele care nu beau bere.
7. Berea previne formarea cheagurilor de sânge.
8. Berea stimulează memoria. Băutorii de bere suferă mai puţin de boală Alzheimer şi demenţă, comparativ cu persoanele care nu consumă acest tip de alcool.
9. Două pahare de bere pe zi reduc stresul de la job şi anxietatea!
10. Berea îţi face pielea să arate mai strălucitoare şi mai frumoasă.

Rezultatele adevarate le veti afla (simti) dupa ce, in prealabil, veti tine cont si de aceste cateva sfaturi (pareri)!… Sa va fie cu noroc!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.