Bucureștenii, speriați de grindină

Azi a plouat în toată țara. Inundații, canalizare proastă în toate orașele, potop pe ulițele satelor. Lume înnebunită peste tot.
Însă, în timp ce țăranul român care mai văzuse 2-3 ploi grele în ultimii 30-40 de ani, a tăcut chitic, și-a strâns cât a putut mai bine animalele și s-a adăpostit din calea apelor. Nu-i mai rămânea decât să se uite la apă și să zică încet “Dă-i, doamne… dă-i!” sau “Gata, Doamne!“.
grindină
În orașe, treaba stă altfel. Tineretul nu știe ce-i aia ploaie grea. Tineretul bucureștean n-a primit bucăți de gheață în cap niciodată. Cea mai mare grindină de-a văzut-o bucureșteanul a fost cât un bob de piper. Și p-aia la televizor. Îmi aduc aminte de-o ninsoare din turcia, prin iunie 1996. tineretul speriat fugea printre fulgi rugându-se lui Allah să-i cruțe. Așa au fost bucureștenii azi. Cel puțin așa mi s-a părut mie.
Ieri a fost ceva mai mare. Cât o boabă sănătoasă de mazăre.
Așa ceva nu s-a mai văzut pe nicăieri. Urgie!
– Să ne ascundem să nu ne omoare! Că am văzut eu în filme că mori de la grindina asta dacă-ți cade în cap.

grindinăAdevărul e că e periculoasă. Mai sparge niște geamuri, îndoaie ceva mașini, rupe câteva acoperișuri și gata. Însă de-a lungul timpului nu știu dacă au murit mai mult de câteva mii de oameni din cauza grindinei. Vorbesc în ultimii 2000 de ani. Am zis GRINDINĂ, nu PLOAIE!
Cea mai mare grindină de-am văzut-o a fost prin 90 și ceva. Încă era Iliescu la putere. Am văzut grindină cât mingea de ping pong. Am și primit în cap câteva bucăți. Da, probabil de atunci sunt eu așa… mai într-o ureche. Și aia, culmea, cu care nu aud prea bine.
A fost de ajuns să-mi ridic geaca deasura capului cu 10 cm și-am putut merge prin ploaie fără să mă doboare proiectilele de gheață.

Ce mi s-a părut de-a dreptul hilar a fost faza cu credința în Dumnezeu. Era așa o întrebare mai demult pe aman2.ro (da, am avut cont, am și regulat gagici d-acolo).
– Crezi în Dumnezeu?
– Numai când vine cutremurul!

Imediat au început să-și facă tinerii cruce și să se-ntrebe retoric:
– Doamne, ce-i asta?

Ce să fie băi? Gheață. Cade și ea din cer. Și dacă e s-o luăm pe fir biblic, nu vine alt potop. Vin meteoriți înflăcărați. Aia zice-se că ar arde pământul. Așa-i Armaghedonul. Deci liniștiți-vă.
Plouă, nu-i sfârșitul lumii!

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
VOINTA POPORULUI!…

  „Când un guvern se teme de cetățeni, e democrație. Când cetățenii se tem de guvern, este dictatură.” — Thomas...

Douăzeci lucruri pe care nu le vei auzi vreodată

Știți care-s cele mai improbabile zece lucruri pe care le puteți auzi? 1) Vasluienii au votat în unanimitate legea prohibiției...

În căutarea unui restaurant cu specific italian

Mi-am întâmpinat un prieten venit pentru prima oară în țară. Dincolo de discuțiile avute, a vrut să cunoască viața orașului...

Close