Călătorie în stil mare

Sunt genul căruia îi place să călătorească mult, și de aceea urmăresc să am cele mai bune condiții. Dacă este în afara țării, călătoresc cu avionul, dacă este prin apropiere, cu autocarul, nu prea obișnuiesc să fac stop-ul. Însă într-un Road trip cu prieteni mă simt cel mai în largul meu.

Recent am fost la ziua unei vechi prietene care locuiește în Alba Iulia, iar cum nu am prea vizitat zona, am spus să mă plimbăm puțin prin oraș. Deși nu este unul dintre cele mai mari orașe, am decis să închiriem o mașină. Hotelul la care am stat fiind mai depărtat de ceea ce doream să vizităm, am spus că ne va ajuta, și chiar a fost așa!

Orașul este foarte frumos. În perioada în care am fost pe-acolo, nu era circulație prea mare, iar numărul de autobuse care circulau prin oraș, m-a amuzat. Față de Cluj sau București, unde sunt zeci, chiar sute de linii, acolo nu știu dacă erau mai mult de 4. Cum eram cu mașina, m-am deplasat destul de ușor și rapid. Am avut norocul să nu dau peste prea multe mașini, ținând cont de reputația șoferilor din Alba, am scăpat ușor.

Am vizitat destul demulte locuri, pierdeam uneori ore pe băncuțe și mă uitam cum umbla lumea. M-am plimbat prin cetate, am prins și lupstele de gladiatori, am făcut poze și clipuri pe tot parcursul călătoriei, iar acasă le-am aranjat frumos într-un clip.

Nu am stat decât trei zile, suficiente pentru a vizita majoritatea locurilor. De multe am auzit abia când m-am întors acasă, trebuie să mă informez mai bine, dar sunt convins că voi mai merge pe-acolo.

Cât despre Kmrent.ro, firma de la care am închiriat mașina, pot să spun că m-a impresionat calitatea serviciilor. Mașina mă aștepta la autocar, am primit cheile, totul a fost perfect. Mașina îngrijită, fix la ce mă așteptam! Dacă nu făceam o rezervare din timp, nu știu cum aș fi reușit să pun mâna pe o mașină, orașul fiind plin de turiști, iar numărul celor care închiriază mașini, nefiind mic deloc!

Prețul pe zi nu a fost deloc mare, chiar dacă am ales o mașină destul de modernă și comodă. Îmi place să încerc mașini noi, noi în sensul pe care nu le-am mai condus, dar aceasta nu pot să spun nici că a fost veche. Cel mai mult conteaza faptul că m-am simțit bine și că nu au apărut probleme. Totul a fost precum mă așteptam.
Statuia_Lupoaicei_din_Alba_Iulia
personaje-istorice-alba-iulia
alba-iulia-noaptea

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.