Care e cea mai ieftină casă?

Cu toții ne-am dorit o casă frumoasă. Mare, cu jdemii de etaje, cu piscină, cu cățel, cu purcel, cu grădină, cu flori etc. Nimeni (sau mai nimeni) nu vrea să stea la bloc, între betoane.
Așadar, căsuță la curte. La țară, nu foarte departe de oraș, pentru că nu-i așa mult smog și poți vedea stelele noaptea!
Dar ce te faci cu casa? Bătrâna casă lăsată moștenire de la bunici, acum e o ruină dărăpănată. Și ca să o repari nu se merită. Mai bine-ți faci una de la zero. Însă și aici sunt probleme. Că dacă nu schimbi tot lemnul, ai mari șanse să refolosești vreo bârnă sau vreun căprior mâncat de carii și să-ți pice tavanul când ți-e lumea mai dragă. Așadar, ce e de făcut? Cum să-ți faci o casă bună și ieftină? Soluția, oricât de alandala ar părea pentru unii, e relativ simplă: o faci din containere!
– Hai mă nene, te credeam om serios! cum naibii să faci casă din containere, ce, ești boschetar? ați putea întreba, neîncrezători.

Dar au fost destui “boschetari dezaxați” care și-au făcut case din containere. Și ce case… Vile nu altceva. Iată mai jos câteva modele foarte reușite:
8828546_orig

bloc

Casa-Incubo-Container-House copy

casuta container

container 3

container 4

container cu terasa

container-1

container-2

Containers-of-Hope1 copy

house-made-of-containers-5

Ei, acum ce mai aveți de zis? Gurile rele vor comenta că-i scump, mai mare daraua decât ocaua etc. Însă adevărul e că un container nu costă enorm, ci în jurul a 2000 de euro. Există și unele mai scumpe, mai groase, mai mari, însă pentru casă, prețul nu sare de 5000 de euro de container. Unde mai puneți la socoteală că aveți discount dacă luați câteva containere. Din 4-5 containere îți faci o ditamai casa, cu 3 camere spațioase, baie și bucătărie. Și dacă sunteți băieți inteligenți (doar dacă!) veți putea face și un beci ascuns cum n-are nimeni, unde puteți lăsa la rece lubenița, berea și sticlele scumpe de vin. Imposibil ca să n-aveți vreunul o sticlă de vin mai specială. Eu am una din 1985.

Ca să rezumăm, cu vreo 20.000 de euro, îți faci o casă cu de toate, mult mai simplu de construit decât orice casă de pe piață la ora actuală. Și cu banii pe care-i scutiți din construcția unei case așa zise “normale“, vă puteți pune panouri solare pe casă. Astfel, scutiți și nervii avuți cu Enelul, pentru facturile enorme fără o justificare coerentă.

Eu m-am apucat de căutat mai demult, m-am documentat pe tema asta și-am căzut de acord că este cea mai simplă și cea mai ușoară modalitate de a-ți face o casă.
Și cu ocazia asta m-am apucat să-mi și construiesc singur o căsuță de vis. Doecamdată am pus la construcția ei 7 containere. 6 pentru camere, baie și bucătărie și una pentru beci.

Sincer, eu nu văd decât avantaje la o casă din containere. Sunt din metal, le poți lega între ele fără probleme, deci nu-ți pică pereții la un cutremur, le poți acoperi cu plastic, deci ai scăpat de grija ruginei. Așa că am căutat vânzări și inchirieri containere și m-am convins de afacerea pe care-aș pute s-o fac. În plus, poți să-ți faci și o căsuță de hobbit. Sapi jumătate de metru în pământ, pui acolo un container deja placat cu plastic și polistiren (știu constructorii cu ce să-l facă să nu ruginească), apoi pui liniștit pământ peste tot, mai puțin către ușă și ferestre. Și-n final poți avea și tu o căsuță sau un garaj așa frumos:
casa hobbit moderna

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.