Cât costă o echipă de fotbal din România?

De vânzare!

Concursuri!

Cât costă o echipă de fotbal din România?
Mi-am pus întrebarea asta azi când am aflat că Dinamo a fost cumpărată cu sub 70.000.000 de euro.
Aici nimic foarte deosebit. Numai că Messi, despre care am impresia că e la ora actuală cel mai ciumeg fotbalist interplanetar, a fost vândut cu 100.000.000 de dolari.

Adică un fotbalist a costat mai mult decât Dinamo, toată echipa? Adică tot lotul de jucători, câți or fi ăia, vreo 16? 11 pe teren + rezervele.
Și mi-a spus că Messi ăla e mai valoros decât toată divizia A. Ceea ce îmi e peste puterea mea de imaginație și gândire.
Avem 16 echipe parcă, nu?

16 echipe a 16 jucători. 16 x 16 = stați să deschid calc în run… 256.

Cică ar fi vreo 3-4 jucători de 3 milioane de euro. Majoritatea cică ar fi mult sub 1 milion.
La un calcul oarecum ochiometrico-mental ar ieși cam 150.000.000 de euro. Divizia A. Liga 1 a fotbalului românesc.
romania
Pentru ce ne mai încăpățânăm să jucăm idioțenia asta atunci? Ca să ne facă ăștia poze prin Bamboo cu pițipoancele din mass-media în poală, cu nasul cufundați în cocaină? Pentru asta e fotbalul românesc?

Cică Rapidul e moka. Atâta timp cât vine unul și-i plătește datoriile de 15.000.000 de euro, Rapidul e moka de dat. Așa-l dă Copos. Și nimeni nu vrea la ora asta să-l ia. Nu pe Copos, Rapidul zic! Eu l-aș lua. Numă că-mi lipsesc niște iepuroi. Cam 15 milioane așa. Bun și să zic că aș lua Rapidul. Ce-aș face cu echipa? În condiția când nimeni n-o vrea. Nici moka cică.
Îți trebuie bani să-i plătește pe jucători. Au un contract și ăia. Și trebe să le dani banii lunar. Chit că joacă execrabil. Prin contract, ăia trebe plătiți, sau după 3 sau 6 luni în care nu-și primesc simbria, contractul se anulează iar toți ăia te dau în judecată. Nu-i bine deloc…

Într-o echipă de fotbal trebuie să bagi bani. Și bani sănătoși. Nu știu cât dă FRF-ul la câștigarea campionatului, cupei și supercupei. Cât o da de jucător? Nu mă pricep la fotbal, dar să zic că va primi 1.000.000 de euro. Pun o cifră din burtă.

Ce se întâmplă cu banii ăia, după ce-ți ia statul cei 16%? Tu ca fotbalist pentru ce te lupți? Pentru 50.000 de euro? Ce rost are?
Ce rost are fotbalul? Cică spectacol ar zice unii. Mă, la noi n-o să fie fotbalul spectaculos nici peste 100 de ani. Când FRF-ul nu și-a permis să angajeze la echipa națională cel mai bun antrenor, pe Mircea Lucescu? Nu știu ce tot se cramponează cu Pițurcă ăla. Efectiv n-am idee. Dar deh, eu nu mă pricep la fotbal. Știu doar ce văd. Echipe slabe, cu niște condiții incerte (Steaua nu se știe ce e cu ea, Becali fiind la pârnaie, Rapidul stă să pice, nimeni nu sare cu valiza de 15 milioane, Craiova n-are jucători, n-are bani, dinamo a fost cumpărată de un habarnist în forbal care acum dă din colț în colț că-i cam scum să deții o echipă de liga 1), cu antrenori slabi și luăm bătaie de la orice echip.
Ne bate Ungaria? Plm, dacă Somalia ar avea echipă de fotbal, ne-ar bate ăia mai ceva ca pe hoții de cai!

Fotbal. Un joc pe care-l urmăream cu plăcere în 1990. Când echipa noastră a participat la campionatul mondial din Italia. apoi în 1994 când în america am ieșit pe locul 4 în lume. Locul 4 nene! Ăla era fotbal.
romania1994
Acum e… o miuță!

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.