Câteva filme de văzut în carantină

Am înțeles că s-a rupt norma cu “La Casa de papel“, zice-se că așa serial mișto nu s-a mai văzut. M-am uitat și eu la 4 episoade, acum 2 ani și nu m-a atras. Ca o veste nasoală (cel puțin pentru mine), s-a terminat Hawaii 5-0. Alte seriale o mai duc, m-am apucat de S.W.A.T și NCIS New Orleans cu care sunt la zi.
Dar am văzut și câteva filme foarte bune, dintre care vă recomand:

– The Hunt. Ideea nu este nouă, un grup de bogătani răpesc niște oameni de pe stradă apoi îi lasă într-o pădure după care încep să-i vâneze. Văzusem unul de genul ăsta cu Ice-T și Rutger Hauer, “Surviving the Game“, și a fost, la vremea aceea un film decent. Că apoi s-a transformat ideea în ceva gen “Hostel” e partea a doua. Însă The Hunt vine cu ceva nou. Nu este nici de groază, nici extrem de violent, dar destul de antrenant. Din 11 oameni vânați câți vor supraviețui?
the hunt
– Underwater. M-a ținut în suspans de la început până la sfârșit. O stație de forare de pe fundul oceanului se defectează și reușesc să se salveze doar 6 inși. Să se salveze, adică să nu fie zdrobiți de miliardele de tonă de apă. Aventura începe cu supraviețuitorii care încearcă să ajungă la suprafață. Dar nu e atât de simplu, deoarece se pare că sunt țintuiți pe fundul oceanului, fără mult aer, fără cale de scăpare. Însă pericolul cel mai mare nici nu și-a arătat adevărata față…

– The Domestics. În urma unui atac biologic al Statelor Unite asupra locuitorilor săi, majoritatea mor în primele ore. Cei rămași se împart în bande din ce în ce mai sălbatice și mai sângeroase. În această luptă pentru supraviețuire avem un cuplu în prag de divorț. Acesta va trebui să străbată jumătate de țară, pentru a ajunge undeva “în siguranță“. Numai că drumurile sunt ticsite de bandele de jefuitori, violatori și criminali. Oare cuplul va reuși să treacă cu bine peste aceste piedici?

Eksiteu. Un pierde-vară participă împreună cu familia la onomastica mamei lui, într-un restaurant de fițe, în centrul orașului. În timp ce ei sărbătoreau, un deranjat mental eliberează un gaz toxic în apropierea restaurantului. Gaz care se propagă în jumătate de oraș într-un timp foarte scurt, omorând orice om cu care intra în contact. Autoritățile sunt prinse cu salvarea a mii de oameni cu elicopterul și nu pot ajunge în timp util la toți oamenii care s-au refugiat pe acoperișuri. Însă în eroul nostru se naște dorința de supraviețuire și va face tot posibilul să-și salveze semenii.

Escape from Pretoria. Prezintă povestea adevărată a doi activiști albi împotriva apartheidului din Africa de Sud. Aceștia sunt închiși deoarece credeau în egalitate indiferent de culoarea pielii. Numai că, dacă e să stai închis între 8 și 12 ani, cum poți să mai lupți împotriva sistemului ticălos? Așadar, cei doi pun la care un plan de evadare. Ușor de zis “hai să evadăm“, dar greu de pus în practică. Aceștia se apucă să construiască din lemn furat de la atelier, chei pentru porțile închisorii. Un film foarte captivant, de la un capăt la altul, în care Daniel Radcliffe are un rol fenomenal.

Gamgi. Film din 2013 care prezintă situația actuală cu care ne confruntăm. Numai că în film, persoanele infectate mor în 48 de ore de la contactarea virusului. Virus care a pornit dintr-un container cu oameni, venit dintr-o altă țară asiatică. Prima parte e cam lunguță și fără nicio acțiune palpabilă, însă apoi filmul devine antrenant. Vedem cu autoritățile tratează totul cu indiferență de genul “ce bă, n-ați mai văzut gripă?“, ajungând apoi până aproape de bombardarea orașului, ca molima să nu ajungă la 15 km, la capitala Seul. Se putea termina acțiunea în doar o oră și jumătate, dar dacă treceți cu vedere limba coreeană, filmul poate fi numai bun de savurat.

Hidden (2005). O familie se refugiază într-un adăpost antiatomic, după ce guvernul aruncă-n aer orașul care era părăsit de oameni în toate părțile. Filmul este plictisitor în prima jumătate, apoi începe, încet-încet să capete contur și să se transforme într-un thriller de zile mari. Mâncarea era pe ducă, însă ieșitul afară nu era la ordinea zilei, deoarece oamenii erau vânați de “gâfâitori“. Cine erau acei gâfâitori și cum se va terina filmul rămâne să descoperiți singuri.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.