Edge of Tomorrow. Un alt fel de Pacific Rim

Tom Cruise a apărut în alt film în care n-a ratat șansa de-ași arăta abilitatea de-a sta în șaua unei motociclete, chiar și pentru câteva secunde. Filmul, Edge of Tomorrow, a fost drăguțel, însă nu extraordinar. A semănat cu Pacific Rim în prostie. Cu extratereștri care erau combătuți cu roboți.

Will (Tom Cruise), maior al Statelor Unite este trimis în Anglia, pentru a ajuta soldații cu mesaje de încurajare. Cum în al doilea război mondial pe front veneau cântărețe în vogă să ridice moralul soldaților, acum îți trimite un maior cu un poster al unei femei. Totul ținea de marketing, maiorul neparticipând niciodată la o luptă. El doar lăuda cum bravii soldați crecuți în sânul armatei SUA, au făcut fapte de vitejie. Asta în fața unui poster uriaș al Amazoanei de Fier – un exoschelet robotic (aparatură de luptă), ghidat de Rita (Emily Blunt).

Crezând că la fel vor decurge lucrurile și-n Anglia, merge degajat și sigur pe sine, vorbind cu generalul englez la per-tu.
Însă, de data asta nu i-a mai mers. În urma unei altercații cu generalul, Will e trimis la luptă, având rangul de caporal. Pentru că atunci când planeta e atacată de extraterești, care câștigă tară după țară, oraș după oraș, parcă e mai bine să ai un soldat în plus decât unul care să urle că soldații fac un lucru bun luptând.

Will niciodată nu luptase normal, cu raniță în spinare și pușcă, darămite în interiorul unui exoschelet de luptă. Ajuns pe front, reușește totuși să ucidă un extaterestru. Însă extraterestrul ucis de el era un alfa, unul mai mare, mai albastru și mai violent decât ceilalți. Dar sângele extraterestrului, se scurge pe Will, în timp ce acesta murea de la rănile produse de extraterestru.

Și de aici începe spectacolul. I se repetă ziua. În stilul Groundhog Day, i se repetă ziua precedentă luptei. De fiecare dată, el moare pe front, alături de majoritatea celorlalți soldați. Într-una din zilele astea în care relua ziua, se întâlnește cu Amazoana de Fier, căreia îincearcă să-i explice cum i se repetă zia. Asta după ce încercase să explice totul superiorilor și colegilor, fără a fi luat în seamă. Tu ai lua în seamă pe cineva care-și spune că mâine mori, pentru că el știe, c-a mai trecut prin ziua de mâine de câteva ori?

Însă Rita îi spune să se întâlnească a doua zi cu ea. Will moare imediat, omorât de un alien și-și reîncepe ziua. Împreună cu Rita, zi de zi, vor pune la care niște planuri pentru ai înfrânge pe extratereștri.
El ucigând un alfa, la început, extraterestrul Omega, o imensitate ascunsă bine sub ape, avea puterea de-a reseta ziua.Ei află treaba asta, folosindu-se de cunoștințele deprinse zi de zi repetată de Will.

Vor reuși ei să salveze planeta de invazia extraterestră, sau Will va muri la nesfârșit, zi de zi? Vedeți urmărind filmul, ce apare de mâine în cinematografe, mulțumită MediaPro Distribution.
edge_of_tomorrow_2014_movie-wide

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Trenul, un “lux”!

Ministrul transporturilor, Dan Costescu, a avut o declarație halucinantă. Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte...

Cele mai mişto maşini

În America (oare unde altundeva?), se face anual o întrunire a oamenilor pasionaţi de maşini... ciudate. De la uşor modificate,...

Sunteți de acord cu pedeapsa capitală?

Scriam zilele trecute despre cum Singapore a "educat" populația cu o mână de fier, soră îndepărtată a unui comunism feroce. Acolo,...

Close