Câteva paradisuri în care NU AȘ locui!

Faptul că-mi doresc să stau departe de București, la malul mării/ oceanului, ba chiar pe insula mea, nu este secret. Cu toate acestea, există și paradisuri în care nu aș vrea să locuiesc. Nu mai mult de-o vacanță, ba chiar absolut deloc.

Ziceam că-mi place în Hawaii. Pardon, că mi-ar plăcea să locuiesc acolo. Însă după ce-am căutat pe hartă unde e, parcă-parcă mi se ia gândul. Zborul până acolo este de 12 ore din USA. Plus din Romania până în USA. alte 12-14 ore. Și eu abia am rezistat 2 ore cu avionul, până în Cipru. Iar o călătorie de 2 săptămâni cu vaporul iese din discuție. De la ruliul vasului mi se face un rău ceva de speriat.

Sunt un om al pământului, asta e clar. În apă doar să mă bălăcesc, iar zborurile să fie cât mai scurte, cât mai rapide și cât mai aproape de suprafață. Asta deoarece nu există încă submarine pentru pasageri. Că la 2-3 metri de suprafață, nu mi-ar fi frică de nicio furtună. Dar să revin la paradisele de care ziceam.

Insula Paștelui.
O vacanță ar fi frumoasă acolo, dar cam atât. O i insuliță în mijlocul oceanului, la mii de kilometri de civilizație. Nu că aș duce musai dorul plajelor cu mici și manele de la Mamaia, dar nici așa, în pustietate absolută.

Polinezia Franceză
Nici măcar o vacanță nu cred că aș fi în stare s-o petrec acolo. Mi se pare enorm de mult de ajuns până acolo. Aș prefera să merg pe jos pe tot Zidul chinezesc decât să zbor până acolo. Departe rău. Cea mai apropiată insulă mai cunoscută e Fiji, apoi Noua Zeelandă. Care-s și alea destul de departe. Să zicem că aș reuși să ajung acolo, însă mi-ar fi extrem de frică de tsunami și vulcane. Țineți minte tsunami-ul din 2004? Și când vine prăpădul, nu mi-ar plăcea să mă știu pe-o insulă departe de orice civilizație.

Insule mici și frumoase sunt pe tot globul. Nici nu știi de existența lor până nu le găsești întâmplător pe Google Earth. Program pe care-l folosesc aproape zilnic.

Însă o insulă apropiată de casă (și de continent) ar fi una în Grecia. Care are vreo 600 de insule. Evident, aș dori una cu apă potabilă, nu să mă duc zilnic pe continent pentru 10 litri de apă. Mă interesasem mai demult să-mi iau o insulă în statele Unite. 45.000 de dolari. Dar nici acolo n-ar fi raiul pe pământ. N-ai voie să tai copacii, n-ai voie să faci una, alta. Și deoarece nu orice insulă înseamnă plajă, mare, soare și distracție, o face cu atât mai puțin dezirabilă.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum alegi urmatoarea carte de citit?

Care este urmatoarea carte pe care o voi citi? Aceasta este o intreabare pe care, fara indoiala, multi dintre voi...

Eveniment Hip-Hop în București și Sibiu

Iubitorii de hip-hop au motive reale de bucurie. Bucureșteni, vi se pregătește un promo party de zile mari, marca Airfield...

Posturi fără comentarii

Mi-a venit o idee. Ceva de care (cred) că au nevoie toți bloggeri. Nu vreau să am posturi fără comentarii....

Close