CEA MAI CURATA APA DIN LUME!

Stiti unde se afla? Chiar la noi, in Romania! Mai exact, in Muntii Bucegi, la 1.300 de metri altitudine. Acolo se gasesc sapte izvoare a caror apa uimeste, fiind considerata cea mai pura din intreaga lume. In acele locuri din apropierea lacurilor Bolboci si Scropoasa, muntele ascunde intre stancile plesuve o adevarata comoara naturala. Dintre pietrle abruptului tisnesc sapte izvoare care, pe langa apa miraculoasa (sub aspectul puritatii sale), constituie si subiectul a numeroase legende.

Aici, Cascada 7 Izvoare cade de pe o stanca impunatoare, la baza careia se intinde un covor de apa. Oamenii muntelui spun ca din aceasta zona isi luau dacii apa si, odata cu ea, forta si energia. De altfel, sursa de apa din Bucegi a facut, in timp si obiectul unor studii de laborator care au confirmat ca apa este extrem de curata, cu un stardand de calitate ridicat. Nivelul de bacterii, spun specialistii, este aproape de zero, la fel ca si cantitatea de azotati si azotiti. Cercetarile care au urmat, efectuate inclusiv ale institutelor din strainatate, au confirmat intocmai rezultatele primelor investgatii. Se presupune ca cele sapte izvoare sunt chiar “apa sfanta” a dacilor. Acestia credeau ca izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare. De altfel, pe scuturile de lupta ale dacilor se afla si simbolul celor sapte izvoare misterioase din locul pe care chiar il numeau “zona Nemuririi”.


Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secunda, apa izvoraste dintr-o grota in care se afla un imens lac subteran care nu a secat niciodata. Specialistii in materie au doua ipoteze privind puritatea apei celor “sapte izvoare”.  Prima se refera la faptul ca este posibil ca apa sa treaca printr-un camp magnetic, fiind curatata astfel de toate impuritatile. O a doua ipoteza implica existenta unui zacamant de argint pe langa care trec izvoarele, fiind impiedicata astfel dezvoltarea bacteriilor. Totusi, nu se stie precis daca vreuna dintre aceste variante este cea reala, astfel ca zona ramane, in continuare, invaluita in mister.

Accesul spre aceste locuri nu este prea greu, mai ales,  pentru cei ce iubesc ascensiunile montane, asa ca dupa ce primavara-si va intra (probabil) in drepturi depline, le veti putea vizita.

Sursa: UTI 24

Marc Ciubotaru

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
2uă târfe

Ştiţi cum se spune că o poză face cât 1000 de cuvinte? Dar un filmuleţ, câte cuvinte face? Logic, la...

CE SI CAT STIM DESPRE CREIER?….

Din cate se stie, creierul este un lucru atât de măreț și tainic, ba chiar vital, pe care noi ,...

1 MARTIE -INCEPUT AL PRIMAVERII SI SARBATOARE A MARTISORULUI!…

In fiecare an,prima zi a lunii martie marchiaza debutul primaverii si sărbătoarea Mărţişorului. Calendar simbolic,mărţişorul reprezentat de un şnur bicolor,...

Close