Câteva scurte. Despre Iovan, mass-media și prostime.

Se dă un pilot de avion. Atât. Un pilot. Îl cheamă Costel Petrache. Un nume banal. Are o nevastă manichiuristă și-o fetiță în clasa a treia, premiantă. Bașca o pisică siameză care zgârie mobila.
Ei bine, într-o zi, pilotul execută un zbor cu alte câteva persoane la bord. O petrecere privată, un baștan care se duce la amantă în Budapesta, sau duce un organ către un pacient. e tot zbor. Nu-i trebuie escortă militară de F22-uri ca să ducă baștanul sau organul.
Și se întâmplă ca afară să fie ceață. Ninsoare, vânt, furtună, tornadă ciclonică! Nu știu dacă există așa ceva, dar inventăm. așa, de dragul reducerii la absurd.
Avionul prinde un trăsnet, aparatura se distruge și nea Costel Petrache, pilotul nostru e nevoit să aterizeze forțat.
În urma impactului, el și încă o persoană de la bord mor. Deoarece vremea era foarte aprigă și hazardul n-a fost de partea lor.
Peste 3 zile îi îngroapă pe amândoi. Și pe pilot și pe persoana cealaltă. Să-i ierte dumnezeu.
Astfel de cazuri există. Da, v-ar mira să aflați, dar există. Credeți că Petrache Costel a avut parte de onoruri militare la înmormântare? Credeți că a vuit mass-media 3 zile numai pe tema asta, mai ceva ca la tsunami?
Ei bine, nu!

balotestiMai țineți minte accidentul de la Balotești, din 1995? Ține cineva minte numele Ilie Batanoiu? Nu, nici eu. L-am găsit pe google. Era pilotul acelui zbor în care au murit 59 de oameni. Asta e, au murit. Îmi pare rău pentru ei. Credeți că pilotul a avut parte de onoruri militare la înmormântare?
C-au tras 7 soldați câte 3 focuri cu pușca? Din ce-am căutat eu, se pare că nu. În caz că s-au acordat, îmi retrag cuvintele.
Exact ca și-n cazul lui Costel Petrache, de toată treaba asta s-a ocupat familia. N-au venit televiziunile ca musca la rahat să se înfrupte din suferința rudelor. Nu i-a păsat nimănui.

Și dacă așa stă treaba cu orice pilot, orice șofer de tir sau basculantă, sau chiar maxi-taxi care moare în accident, atunci de ce naiba îl martirizăm pe Adrian Iovan?

Oare lumea asta e atât de proastă? Oricine e puțin mai cunoscut, din cauza unor scandaluri sau datorită unor fapte bune, petrecute-n urmă cu 10 ani, are automat la înmormântare onoruri militare? Plus ridicări în slăvi în mass-media.
Titlurile vor începe să curgă cât de curând:
AU TRECUT 6 LUNI DE LA TRECEREA ÎN NEFIINȚĂ A EROULUI NAȚIONAL ADRIAN IOVAN. MII DE OAMENI ÎL DEPLÂNG ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII!”

Chiar acolo am ajuns? Hai, că promovăm toate non-valorile gen Cruduța, Drăgușanca, Tonciu, era una. Dar acum, care e scuza? Omul n-a făcut nimic deosebit. A omorât un hoț și un câine. Alea-s singurele știri care au apărut despre el. A, și-a fost însurat c-o tanti, creatoare de modă. Deci tot un soi de vedetă prin asociere.
***************************************************************************************************************************************************

mama-eroinaȘi apropos de medalii și distincții. Mai ține cineva minte (desigur că nu – în schimb știți care-i ultima “melodie” a lui Velea sau Inna) despre ordinul Mamă Eroină?
a fost un ordin dat în perioada comunistă mamelor ce aveau peste 10 copii. Ordinul era acordat atunci când cel de-al zecelea copil împlinea un an, cu condiția ca și ceilalți 9 frați ai lui să fie în viață.
Din 1985, ordinul s-a oferit pentru al 5-lea copil.

Mergând în ordinea asta a gândirii, în perioada comunistă, toate țigăncile erau mame eroine?

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.