Ce cumpărați de pe net?

De la o vreme și românii au început să cumpere de pe net. Și-au făcut cărți de credit, ori singuri, ori au primit cardul odată cu salariul livrat. Iar asta nu e decât un pas către normalitatea mult visată. Normalitatea pe care ne-o doreram de 20 și ceva de ani. Și totuși, ce cumpărați de pe net?

sexy-shopperEu sunt cumpărător cu vechi “ștate de plată“, recunosc. Pe vremea când românii țepuiau americani și englezi creduli, vânzându-le vile, televizoare Grundig și Lamborghini, eu făceam cumpărături din China.
La te miri ce chestii, stickuri de memorie, fețe de telefoane (vorbim de acum 12-14 ani) și fel de fel de chestii nefolositoare. Ba chiar am cumpărat și un mini-frigider pentru un prieten. Numai taxele poștale au costat o groază. Eram printre primii 100 de cumpărători din România! Repet, vorbesc de anul 2000!
Apoi am început să cumpăr domenii. Cred că într-o zi mi-am luat vreo 3 domenii, cu nume care mai de care mai năstrușnice.
Țin minte că primul domeniu de mi l-am înregistrat pe bune a fost i-am-super-man.ws.
A stat online vreo doi ani, iar după aceea nu l-am mai plătit. Era perfect deoarece îmi făceam usere pentru Undernet o grămadă. Ba chiar vindeam usere de mail pe domeniul ăla.
După alți doi ani am luat Zwargolak.net, dar pe nașpa. Plătit cu un card al unei americance. Pe vremea aia era cam 50 dolari pe an domeniul. Apoi după vreo 3-4 ani am transferat domeniul la Vodafone (mare tâmpenie am făcut – să fi fost 2006).
Mă rog, mai departe am învățat și eu ce e ăla blog și mi-am creat mica mea bisericuță, cred că aveam 5-6 cititori. Habar n-am, scriam de drag nu pentru faimă.
Dar să revenim la oile noastre. Cumpărături pe net.
Am luat procesoare, plăci video, coolere, telefoane (dacă n-am vândut și cumpărat 50 de telefoane pe net, n-am văzut cum arată smartphonele…), precum și haine. Acum, de exemplu, am început să cumpăr și haine din mediul online. Numai blugi nu mi-am luat. N-au ăștia pe măsura mea neam. Cine-a mai văzut chinez mare (cu toate că cel mai înalt om din lume pare-se că e chinez – ciudățenie a naturii!)

Mie personal nu-mi plac exprimările de genul ăsta, dar mă văd exclamând un “Tare, frate!” când observ ceva demn de luat din mediul 2.0.
De exemplu, ce-mi iau eu acum. Neapărat o cămașă de pe magazine-haine.ro. Apropos, neveste-mii i-am luat deja un cokoc pentru Crăciun, iar mie mi-au făcut cu ochii două geci barbati superbe, de genul ăleia pe care o avea Kramer…

Am văzut și niște tricouri frumușele, merită să aruncați un ochi să vedeți ce și cum. Cine știe de unde vă veți face shoppingul de sărbători anul ăsta? Din păcate eu am spus că nu prea mai pot purta tricouri… burdihanul ăsta nu ține cont de nimic. Ei lasă, că-l dau eu jos, mai alesc că m-am apucat să urc pe scări (și la muncă urc câte 10 etaje zilnic, fără să vreau măcar)…

Și atunci cred că voi face ca Eddie Murphy în Nutty Professor:

– Spandex, numai și numai spandex!

Comments

comments

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.