Ce-mi plac mie ăștia care, plecați în afară, se zbat pentru binele țării…

Tăriceanu, în vasta lui înțelepciune de după câteva beri și-o ciozvârtă de vânat, a elucubrat următoarele: “Românii din Diaspora votează pentru un mic și-o bere“. Asta vezi Doamne, ca o oarecare urmare a faptului că n-a câștigat Ponta alegerile din noiembrie trecut și neamțul i-ar fi momit pe cei din străinătate să-l voteze, oferindu-le câte un mic și-o doză de bere. Că românul nu se dă îndărăt de la bere și mici. Ce e gratis e bun, ce-i pe bani e o ofensă.
Sau, cel puțin, asta deduc eu din afirmațiile lui. Nu, nu “domniei sale”, după cum îl mai pupă-n dos unele televiziuni. Știți că-n Republica Moldova zic “dânsul” la măgar și “lui” la președinte?
Însă afirmația lui Tăriceanu a fost aspru criticată de-o tânără româncă, stabilită de ani buni prin străinătățuri, Canada, să fiu mai precis.
Duduia s-a arătata foarte ofensată (și pe bună dreptate) de afirmația celui ce schimbă nevestele ca pe ciorapi. Însă așa nu-mi place când ăștia care critică situația din țară se dau de ceasul morții pentru binele nostru…
Canadianca o arde-n poze cu ie populară, printre colegii din cubicles, țânând-o sus cu mândră de-a fi româncă.
646x404

ar fi indicat sa ne cunoasteti, sa vedeti ce facem, ce fel de oameni suntem, cat de mult ne iubim tara, cat de romaneste simtim…

Sursa

Mai zice ea de creșterea copiilor în spiritul românesc, de banii pe care-i trimite în țară și altele de genul ăsta.
Însă, vă spun din propria experiență. Ăștia care pleacă prin alte țări, mai ales pe alt continent, la distanță mare de țară, cam uită de unde se trag. Și nu le-o iau în nume de rău, probabil și eu aș face la fel. E tare frumos și patriotic să urli cât de mult iubești tu România când ai salariu de 2000 de dolari, casă, două mașini, gărduleț alb, iar fiică-ta e majoretă la liceu și se întâlnește cu căpitanul echipei de fotbal american. Trăiți visul ăla, pe care americanii nu-l mai au demult. Însă în Canada încă mai merge treaba pentru un român. Nu e privit ca o scârnăvaie ca-n aproape restul lumii.
O duci mai bine ca aici, cu toate că și acolo s-ar putea să ai ipotecă pe casă, rate la bancă, grija benzinei de mâine. Însă după ce ești plecat de ani buni acolo, nu e chiar coșer să te bați cu pumnul în piept cum ești mândru că ești român și câte faci tu pentru țară.
Falsitatea asta îmi sună exact a lecției pe care-o aveau pregătiți FSN-iștii intervievați:
– Și cum era pe vremea lui Ceaușescu?
– Am urât comunismul din toată ființa mea!
– Și de ce n-ați renunțat la a fi membriu de partid? De ce ați renunțat la a mai fi primul cu “iubim patria și tovarășul“?
– Păi am rămas în sistem ca să lupt din interior pentru binele țării!

Hai mă, plângeți la altă masă, n-am să vă dau nimic, nici măcar un mic…

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.