Ce trebuie sa stii atunci cand achizitionezi scule sau sisteme pneumatice?

Ne aflam intr-o era a tehnologiei, unde toate aparatele si sistemele s-au imbunatatit datorita functiilor multiple si din ce in ce mai moderne care usureza munca de zi cu zi, menite sa ofere confort si indeplinind si alte scopuri pentru o viata cat mai convenabila. In domeniul tehnologic, se observa o dezvoltare continua a produselor  din ce in ce mai performante, care indeplinesc cat mai multe functii intr-un timp cat mai scurt  posibil.

Sculele pneumatice folosite cu ajutorul sistemelor pneumatice pe baza de furtune spiralate aer au intrebuintari nenumarate, de exemplu, in cazul in care este necesar un suflu puternic de aer. Comprimarea unui fluid in stare gazoasa este raspunsul, iar prin intermediul unor furtune spiralate aer vei reusi.

Avantajele pentru care vrei sa folosesti uneltele pneumatice sunt urmatoarele:

  • Durata de viata: comparativ cu alte scule, vei observa ca ele au o medie de viata mai indelungata.
  • Flexibilitate: atunci cand lucrezi intr-un spatiu mai mic ca si dimensiune, ai nevoie de unelte cu care te poti misca cu usurinta, fara sa fii inconjurat de o multitudine de cabluri si ca scula intrebuintata sa fie permanent legata la o sursa de curent.
  • Dimensiunea si greutatea uneltelor: principalele avantaje atunci cand alegi sa optezi pentru aparate pneumatice sunt marimea si greutatea acestora redusa comparativ cu celelalte unelte. Faptul ca este din aluminiu, o scula pneumatica de dimensiuni reduse poate echivala functia unei unelte electrice de dimensiuni mari. Alt motiv ar fi acela ca mecanismele si piesele unei scule electrice au o greutate mai mare pe langa cele pneumatice care sunt mult mai usoare.
  • Dispunerea de un singur furtun pentru alimentare: cu ajutorul de furtune spiralate aer echipamentele au o greutate mai redusa si un grad de eficienta mai mare. In plus nu o sa trebuiasca sa fii inconjurat de cabluri electrice, furtune sau diferite tipuri de acumulatori.
  • Viteza de rotatie: numarul de rotatii este eficient – ajung chiar la 20 sau 30 de mii de rotatii pe minut, performanta greu obtinuta la sculele electrice.

La actionarea ciocanelor de tip rotopercutor pot fi utilizate sculele pneumatice, datorita puterii si frecventei sporite. Ca si plus de actiune, aerul comprimat are rol de fluid de racire ce previne supraincalzirea pieselor, fiind prelungita astfel durata de viata a acestora.

Insa trebuie sa acorzi o atentie sporita atunci cand utilizezi scule pneumatice. Ca efect secundar poate aparea formarea condensului. Daca nu acorzi atentie in acest caz, condensul ar putea sa degradeze sistemele si instalatiile ce au la baza aer comprimat.

Mai pot aparea pierderi de aer. De exemplu atunci cand folosesti sculele cu o presiune cat mai mare, se pot observa pierderi de aer. Fiecare aparatura are limita de presiune optima pe care trebuie sa o respecti pentru a nu avea neplaceri.

Daca doresti sa achizitionezi una dintre sculele si instalatiile de acest tip sau vrei sa schimbi o piesa ori o componenta, poti accesa catalogul online www.tehnovest.ro unde gasesti o gama variata de accesorii, piese si unelte pneumatice.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.