Foloseste banda si lumina de la becurile led pentru un aspect cat mai interesant!

Toti ne dorim sa detinem un interior cat mai placut in casele noastre si sursa de iluminat este un detaliu foarte important. Tot mai multe case opteaza pentru becuri led si ghirlande led pentru a oferi un aspect modern si palcut. 

Banda led este un accesoriu de iluminat preferat in mod special de tineri si gameri, deoarece aceste mici dispozitive isi pot schimba culorile cu ajutorul unei telecomenzi. Astfel camera va avea intotdeauna un aspect inedit in functie de culoarea becurilor led.

LED inseamna Dioda care Emite Lumina (Light Emitting Diode). Dioda este o componenta cu doi electrozi (anod si catod) prin care trece curentul electric, iar traseul este unidirectional (intra prin anod si iese prin catod). Diodele sunt produse din materiale semiconductoare, precum seleniul sau siliconul, astfel incat atunci cand curentul circula prin acesti semiconductori, efectul este de generare a luminii. Practic, este opusul celulei fotovoltaice (care capteaza lumina si o transforma in energie electrica – panou solar).

Becurile LED au o durata de viata deosebit de lunga in comparatie cu oricare alta tehnologie de iluminare (inclusiv sursele fluorescente si LPS, insa in special comparativ cu cele incandescente). Becurile LED de generatie noua pot lumina chiar si pana la 100.000 de ore.

Sursele LED sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic, cu mult peste orice alta solutie de iluminat disponibila pe piata. Astfel, pe langa faptul ca acestea consuma foarte putina energie pentru a genera caldura, emit lumina in mod directionat (180 de grade – semisfera), astfel incat nu este nevoie de redirectionare.

Diferenta intre o lanterna cu bec LED si o lanterna cu bec incandescent este ca intre un telefon clasic si unul inteligent. Le poti folosi pentru a vorbi pe amandoua, dar cel inteligent este mult mai mult decat un simplu telefon. La fel si becurile cu LED…sunt mai mult decat un simple becuri. 

Becurile LED folosesc diode emitatoare de lumina in locul filamentelor si al gazelor rare, folosite de becurile cu incandescenta. Iluminarea cu LED a fost pusa la punct in anii ’60, dar becurile cu LED de ziua de azi sunt cu totul altceva decat erau cele de la inceputul istoriei lor. Una din calitatile exceptionale ale acestora este consumul redus de energie, raportat la intensitatea luminoasa pe care o pot emite. Un alt avantaj al becurilor de tip LED este durata foarte mare de viata a acestora. Se poate spune ca acestea nu se ard si nu se strica niciodata.

Putini stiu ca primele becuri de tip LED  erau disponibile doar in culorile galben, portocaliu, infrarosu, rosu si verde. Abia dupa 1990 a fost pus la punct un bec LED cu lumina albastra si violet. Becul LED cu lumina alba este utimul realizat si a fost si cel mai dificil de pus la punct. LED-ul alb a fost descoperit in 1993 de Nichia Corporation. Practic, LED-ul alb este un LED combinat cu lumina albastra, verde si rosie care produce lumina alba prin compunerea celor trei culori.

Astazi putem gasi pe piata o multime de modele de becuri led si banda led la preturi foarte avantajoase!

 

 

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.