Cea mai ușoară meserie din lume!

V-ați gândit care e cea mai ușoară meserie din lume? Pilot de teste pentru BMW? Secretară? Cafetieră? Dormitoare? Spălător de vase? Curățător de piscină? Am zis dormitoare? Ce-o fi aia?

Văzusem acum vreaun an că NASA plătește cu 15.000 de dolari pe un nene care să vină la ei și să stea 70 de zile culcat pe pat. Acum, nu știu dacă doar să stai întins, sau puteai să faci și alte chestii, fără să te dai jos. Presupun că pentru 15.000 de dolari să găsea careva să-și roage un prieten să-l maseze nițel cu bâta de baseball, să stea în spital 2 luni… Îl puneau pe patul de la NASA și gata treaba.

Și revin la meseria de care ziceam. De “dormitoare“. Altfel nu știu cum să-i zic. În Italia exista o cucoană care suferă de o boală rară. Boala aia o împiedică pe femeie să stea trează mai mult de 3-4 ore pe zi. Deci din 24 de ore, ea 20 le doarme.
Și cu toate astea, femeia are o slujbă. Sau cel puțin avea. Știrea fiind de acum 10-15 ani, nu știu cum mai e treaba acum. Ideea e că femeia era angajată la o fabrică de mobilă cu desfacere. Și toată ziua dormea în patul produs de firma respectivă.

sleeping beauty

Și vindeau ăia paturi și saltele în prostie. Păi la așa somn confortabil zi de zi, câte 20 de ore, în mod sigur foloseau saltele Green Future. Altfel eu nu pricep cum ar fi rezistat femeia aia, deoarece presupun că cele 20 de ore de somn nu le dormea scândură, se mai mișca și ea, visa etc.

Am încercat și eu să dorm 20 de ore. Cel mai mult mi-a reușit somnul de 15 ore, după vreo 6 zile de dormit iepurește la Sighișoara… De-ale tinereții valuri!
Probabil pentru că n-aveam saltele ortopedice! Aveam o saltea vai de mama ei, plină de goluri și de arcuri care mă înghionteau, de pe vremea când era bunica fată. Și se păstrau astea, din generaâie în generație, ca pe-o mare avere!

Și apropos de saltele. Oare câți dintre noi își întorc saltelele de 2 ori pe an, după cum se cere? Și oare câți le lasă la aerisit câteva ore înainte de asta?
Și ne mai mirăm că s-au format găuri în saltele. Că nu știm nici să le folosim corespunzător. Degeaba avem manual de instrucțiuni. Citește-l, ca să vezi ce n-a văzut Parisul. Să afli cum te ține o saltea și 20 de ani, fără să se deformeze deloc!

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.