Cei mai mulți criminali în serie sunt născuți în…

În ce lună sunt cei mai mulți criminali născuți? Unele studii (făcute în UK… știți poanta cu specialiștii britanici) arată că ar fi luna noiembrie. De fapt, acele studii arată că persoanele născute în noiembrie sunt predispuse la criminalitate. Însă până nu omori 3 oameni nu ești criminal în serie. Cel puțin așa pun legile din majoritatea țărilor democrate.
Discuția a pornit de la Cristian Florea, care-a declarat că “majoritatea criminalilor in serie sunt născuți în noiembrie“.
november

Din lista cu criminalii cei mai prolifici din lume, mi-a dat ianuarie ca fiind luna de nastere cea mai des intalnita. Nu-i nimic, continuăm cu toți criminalii pe care mi-i dă Wikipedia până acum. La cei mai mulți (57 de inși) – nu am data exactă a nașterii, ci doar anul, fără lună. Nu putem presupune că toți aceștia sunt născuți într-o lună anume. Putem să adăugăm cam 5 în fiecare lună. Mă bucur să văd că-n această listă cei mai puțini sunt născuți în august. Deși avem un Ángel Maturino Reséndiz născut pe 1 august…
20141110_211042

În primii 23 de criminali în serie (exceptând pe Stalin – decembrie, Hitler – aprilie și Mussolini – iulie), luna ianuarie iese pe primul loc. Acești primi 23 au cele mai multe victime la activ (peste 15 crime comise).

În primii 75 (incluzându-i pe cei 23 dinainte), luna mai este cea mai întâlnită. Aceștia sunt cei cu până în 15 crime comise.
În primii 110, avem 3 luni la egalitate. Ianuarie, februarie si octombrie.
Același luni le avem în frunte și după verificarea primilor 140 (câte 10 nașteri per lună). Per total sunt în jur de 600 de nume, mi-am propus să îi verific pe toți, cu timpul, evident. Preconizez că într-o săptămână îi voi termina.

Cu cei 3 mari criminali de război ne-am lămurit, niciunul nu este născut în noiembrie.

Apoi am trecut și la piloții de avioane din timpul războiului, cu toate că nu-s criminali în serie, doar au multe crime la activ.
Erich Hartmann – născut în aprilie (352 avioane doborâte).
Baronul roșu – 80 avioane doborâte – luna mai.
Lydia Litvyak – 20 avioane distruse – august.
Hyroyoshi Nishizawa – 36 avioane – născuut în ianuarie.
Mahmoud Alam – 5 avioane doborâte (are record mondial, cu 4 avioane doborâte în 30 de secunde) – născut în iulie.
Jalil Zandi – între 8 și 11 avioane doborâte – născut în mai.
Giora Epștein – 17 avioane – nu se știe luna de naștere.
Charles Debelleuve – 6 avioane – luna august.

Heinrich Severloh s-a născut în luna iunie. A devenit cunoscut ca “Bestia din Omaha“, deoarece în 1944, la debarcarea americanilor în Normandia, el a ucis peste 2000 (două mii) de soldați, trăgând asupra lor cu un Maschinengewehr 34.
Vasili Mikhailovich Blokhin (născut în decembrie) a ucis (pare-se personal, în 28 de zile) circa 7000 de polonezi, la ordinul lui Stalin.

Până acum asta mi-a dat mie prin cap, oamenii ăștia să-i pun la socoteală. Voi reveni curând cu lista finală.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.