Chirurgia estetică pentru bărbați

Astăzi vă voi vorbi, printre altele, despre implanturi pectorale și ginecomastie. Unii bărbaţi nu pot obţine forma muşchilor pectorali pe care şi-ar dori-o. Implanturile pectorale modelează, măresc şi cresc fermitatea zonei pectorale, conferind aspectul dorit şi păstrând naturaleţea formelor, atunci când muşchii sunt încordaţi sau relaxaţi. Operația face parte din chirurgia estetică pentru bărbați.

Aceste implanturi pectorale, cunoscute şi ca implanturi mamare pentru bărbaţi, au înregistrat o creştere semnificativă în ultimul an. Ele vor augmenta şi vor îmbunătăţi forma şi definirea muşchilor pectorali masculini, fiind utilizate și la corectarea unor defecte congenitale.

Operaţia durează 1-2 ore, fiind utilizată o anestezie locală şi o sedare generală. Implantul de silicon se amplasează în zona inferioară a muşchiului, pentru a creşte tonusul şi definirea. Implanturile sunt făcute din silicon solid (spre deosebire de cele utilizate la femei, care prezintă riscul de rupturi), iar materialul e uşor maleabil. Intervenţia lasă unele cicatrice. Atunci când e posibil, chirurgul va încerca să le ascundă prin incizii în conturul natural al axilelor. Cicatricele vizibile vor dispărea în decurs de 12 luni.

Un tratament chirurgical pentru ginecomastie a devenit o practică obișnuită în chirurgia estetică pentru bărbați. Ginecomastia (creșterea în volum a sânilor la bărbați) afectează, de obicei, bărbaţii în vârstă, însă nu numai, dar poate fi rezultatul schimbărilor la nivel hormonal, a condiţiilor ereditare, a unor boli sau a utilizării anumitor medicamente.

Afecţiunea este caracterizată de excesul de grăsime localizată la nivelul sânilor, dezvoltarea în exces a ţesutului glandular, combinaţia între grăsime excesivă şi ţesut glandular. Poate fi uni sau bilaterală.

Această ginecomastie poate cauza disconfort emoţional şi poate altera încrederea în sine. În unele cazuri, bărbaţii ajung să evite unele activităţi fizice şi intime doar pentru a ascunde ginecomastia.  Această afecțiune poate beneficia de o intervenție de micşorare a sânilor.

Chirurgia estetică schimbă, reface sau îmbunătățește aspectul fizic, fiind extraordinar de utilă atât pentru trup, cât şi pentru psihic. Unele proceduri minim invazive au devenit foarte populare datorită efectului benefic asupra stimei față de sine şi a lejerităţii tehnicilor implicate.

Există nenumărate motive pentru care sunt necesare intervenţiile de modificare sau corectare a aspectului fizic. De exemplu, existenţa unor defecte din naştere, arsurile, traumatismele sau pur şi simplu dorinţa şi nevoia de a îmbunătăţi anumite părţi ale corpului, care odată aduse la standardele dorite, schimbă viaţa pacienţilor în bine.

Există chirurgia feţei, a sânilor, a siluetei, a zonei genitale, chirurgie estetică pentru bărbaţi, procedee estetice non-invazive, dermatologie.

Liftingul facial – Semnele îmbătrânirii feţei şi gâtului apar din diverse motive, printre care: ereditatea, tipul pielii, expunerea la soare şi stilul de viaţă. O faţă îmbătrânită va avea un aspect obosit sau nu va reflecta dispoziția adevărată. Cine crede că pare mai în vârstă decât ar trebui sau decât se simte poate lua în considerare procedura de lifting facial. Termenul medical utilizat pentru lifting facial este ritidectomie (îndepărtarea ridurilor).

Procedurile de reîntinerire tipice efectuate împreună cu liftingul facial sunt: liftingul de frunte pentru corectarea sprâncenelor lăsate sau cu riduri şi blefaroplastia, pentru redobândirea unui aspect tânăr al ochilor.

Chirurgia sânilor – Mărirea sânilor cu implanturi (mamoplastia de augmentare) este o procedură chirurgicală care utilizează implanturi pentru a mări sânii sau a le reda volumul pierdut prin slăbire sau sarcină. Augmentarea mamară poate creşte mărimea şi profilul sânilor, ameliorează echilibrul siluetei și îmbunătățește imaginea de sine și creşte încrederea în propria persoană.
Tratamentul_chirurgical_al_ginecomastiei (1)

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.