Cine-i mai tare-n gură ca el?

René Richter, supranumit și “Golem“, este un culturist ceh. Dar ce-l face pe el să fie diferit față de alți culturiști sau strongmeni este forța lui uriașă pe care o are în dinți!
Cunoscut pe plan local, faima acestuia a devenit mondială când și-a depășit propriile recorduri. A ridicat cu dinții o tonă, în cadrul unui concurs televizat.
Nu cu multă vreme în urmă, acesta s-a prezentat la un meci amical de skandenberg cu Ronnie Coleman. Intrarea lor a fost de neuitat, René intrând în sală cu Ronnie în dinți!

De departe ai crede că oamenii giganții ăștia mănâncă tone de alimente. Însă, tot ce cpnsumă, o fac sub îndrumarea unui nutriționist. Iar dacă medicul nutriționist îți zice să nu mănânci încă un sanviș, nu-l mănânci în ruptul capului! Altfel e grav, cică și la jumătate de kilogram în plus sau în minus la cântarul oficial, dacă ai ridicat 280 de kilograme, la fel ca altul mai “slăbuț” cu doar 100 de grame, tu ieși pe locul 2.

Mă uitam la exercițiile pe care le fac acești culturiști. Însă ce faci când nu poți ține telefonul la urechea dreaptă din cauza mușchilor? La fel cum nu mă pot încălța eu decât cu mare greutate, din cauza burții. Așa sunt ți enormitățile astea de oameni.

Și-apoi până unde vrei să ajungi? Nu există careva mai mare ca tine, nici vreunul campion de mai multe ori. Ești primul, nu poți fi învins. Până când o ții așa? În cazul lui Ronnie Coleman, cred că vrea să doboare recordul de Mister Olympia, deoarece are 8 trofee, la egalitate cu Lee Haney.

Revenim la René Richter. Acesta nu s-a axat doar pe a fi mare. Cred că nu vrea să fie numit neapărat culturist, ci doar cel mai puternic om din lume. Pentru asta, la fel ca și marii culturiști, el se hrănește îndrumat de un nutriționat, iar suplimentele alimentare cu glutamina știe să le cumpere de la profesioniștii Shopbuilder.

Deci, hrană adecvată, suplimente alimentare de calitate, sport, alcool moderat. Stil de viață sănătos adică. Urmând câțiva pași simpli, chiar și tu poți ajunge campion mondial la culturism, sau în cazul de față, la … fălcism!

De exemplu, că tot am vorbit de culturiști, actualul Mister Olympia e Phil Heath, un baschetbalist deloc strălucit. Acesta n-a intrat în sala de forță până la 22 de ani, apoi, într-un timp scurt, 7 ani, să ajungă Mister Olympia. Acum e una dintre cele mai mari vedete internaționale. Păi felicitări măi nene!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum sa alegeti pantofii pentru barbati

Nu este usor sa alegeti pantofii pentru brabati. Cu toate acestea, ar trebui, din cand in cand, sa lasam adidasii...

Poșta română, în pragul falimentului?

Titlul nu este pus la mișto, din păcate. Am impresia că poșta română are zilele numărate. Am spus în mai...

Nici filmele porno nu mai sunt ce-au fost pe vremuri…

S-a întors lumea cu fundul în sus. Mă rog... în cazul filmelor de care ziceam, era normal. Însă, ce-am văzut...

Close