Clerks 3 – un fiasco?

Am așteptat Clerks 3 din 2006. L-am văzut acum. Slăbuț. Nu am râs la nimic. Dar am plâns. De două ori. Moartea lui Dante a fost o nereușită. Însă a salvat oarecum pelicula.

Nu știu dacă va urma Clerks 4. Probabil că nu, dacă e să așteptăm între 12 și 16 ani pentru el. Primul film a apărut în 1994, iar următorul după 12 ani, în 2006. Și cel de-al treilea, după alți 16 ani, în 2022. Dacă e să se meargă pe trendul ăsta ascendent, un Clerks 4 ar veni prin 2042. Când Randall va avea 70 de ani. Adică un nonsens.

Ca și în Dumb and Dumber 2, am văzut niște bătrănei care se scălămbăiau fără nicio noimă aparent. Un Dante bătrân, Veronica 37 dicks arătănd ca mă-sa mare, iar Jay and Silent Bob inexistenți.

În plus, Elias și idiotul ălalalt au aruncat o umbră grotească asupra filmului, nevenind cu nimic palpabil, ușor de digerat sau plăcut.

Kevin Smith a zis că se gândește la Mallrats 2, dacă Clerks 3 va avea succes. După părerea mea, e prea târziu. Nu faci o continuare a unui film de comedie cu tineri după 30 de ani, când ăia au copii care au acum vârsta părinților din primul film. Nu are niciun sens. Iese o ciorbă re-re-re-încălzită pe care nu o va urmări nimeni. Nici noi, nici copiii noștri.

Rămâne de văzut dacă Smith va reuși să facă niște filme mai des. Poate din 5 în 5 ani, nu din 12 în 16. Poate așa trecerea de la un personaj tănăr la unul mai bătrân va fi făcută treptat, pe nesimțite. Ca-n American Pie, dacă mă înțelegeți.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.