Filme de vizionat duminica

Azi, pentru mulți ultima zi de “vacanță“, am de recomandat 3 filme pe care trebuie să le urmăriți. Nimic cu zombie, vampiri, sau viruși ucigași, avem deja parte de astea în fiecare zi. Așadar, cele 3 filme, într-o ordine aleatorie sunt:

1. Metro (2013).
Film rusesc, probabil unul dintre cele mai bune filme rusești făcute în ultimii 10 ani. Povestea este simplă, s-au mai făcut filme în genul ăsta, însă pelicula te ține în suspans tot timpul, fără a-ți da răgaz de pus popcorn la mirounde sau de-a te opri la toaletă. În metroul rusesc, creat ca și la noi, în apropiere de râu, există o scurgere.

Care, lăsată nereparată, se mărește, se mărește până se declanșează tragedia. Un imens potop fix pe cel mai aglomerat tronson al metroului. Un coșmar pe care, din păcate, mai toate tronsoanele de metrou din lume pot avea parte. Dacă e să-l compar cu ceva asemăntor, aș recomanda și revizionarea Daylight cu Silvester Stallone.

Rămâne de văzut dacă și rușii au parte de vreun Rambo care să salveze ziua…

2. Fatman (2020).
Un Moș Crăciun pe care nu vi l-ați fi imaginat vreodată. Dar, conform legendei, un Moș Crăciun pe care îl merităm cu toții. Și după ce-am văzut filmul, mi-l doresc și eu. Un rol care i se potrivește de minune lui Mel Gibson. Care a mai îmbătrânit, dar are același farmec din Lethal Weapon sau Braveheart.

Fatman este un film de acțiune non-stop, după cum ne-am obișnuit cu filmele din ultima vreme ale lui Gibson. A se vedea și Dragged across concrete sau Blood father.

În plus, pelicula este încununată cu succes de Walton Goggins, care-și joacă rolul de răufăcător cu atâta ușurință încât ai crede că nu joacă un rol, ci-și trăiește viața de zi cu zi. Ceea ce este foarte departe de adevăr.

The Darkes Hour (2011).
O poveste veche, dar nouă. O invazie extraterestră în care nu apar extratereștrii prea mult și nu e plină de efecte ca MIB. Ce-o face o poveste nouă este modul în care acești extratereștrii atacă Terra. De ce oare, cam greu de înțeles.

Însă ce-ar mai fi captivant la un film dacă știi dinainte că ăia răi vor X sau Y lucru? Nimic. Singura chestie care nu mi-a plăcut la film este faptul că n-a durat mai mult. Mai mergeau 10-20 de minute de acțiune.

Dar, fiind un film “de plictiseală“, acțiunea este cursivă, frumoasă, plină de suspans. Și care, după părerea mea, mai merita si o urmare.

Aș avea și al patrulea film de recomandat, însă va veni măptămâna viitoare, alături de alte 2 pe care le voi descoperi cât de curând. Vizionare plăcută!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Meserii inutile

Haideți să vă spun care-s meseriile inutile în prisma gândirii mele. Și nu voi vorbi de meserii puse așa alandala,...

Anul Domnului 1723

A fost un an bun pentru muzică. Asta după spusele Rowenei. După scurte cercetări, am dedus că vrăjitoarea are dreptate....

A ieșit poporu-n stradă!

Am auzit că s-au găsit iar "tinerii frumoși" să iasă în stradă. Urmare a incendiului de la Bamboo sau nu,...

Close