CONCLUZII, DAR SI MASURI DUPA … LUPTELE DE STRADA!

Desi ieri, in precedentul articol despre mirifica Delta a Dunarii , promiteam sa revin cu un alt episod , iata ca acum , evenimentele dar mai ales ecourile ce au urmat dupa acele lupte de strada , http://francisc.org/lupte-in-plina-strada-la-tg-neamt/m- au determinat sa abandonez pentru o zi subiectul abordat initial! Românilor din Tîrgu Neamt le- a ajuns cutitul la os! Ei iau atitudine si cer autoritatilor sa- si faca datoria în baza legilor existente , astfel ca orasul in care traiesc si muncesc , sa nu mai fie sub teroarea unor rromi infractori din localitate sau de la Vînatori- Neamt. Într- o petitie lansata pe facebook, redistribuita si pe diverse conturi dar si în grupuri din oras, oamenii cer imperativ ca autoritatile sa nu mai închida ochii la ceea ce, de ani buni, se tot petrece pe aici , ca’ ntr- o adevarata ,, imparatie “a rromilor. ,, În calitate de cetateni români, locuitori ai orasului Târgu Neamt si contribuabili la bugetul local si bugetele nationale, dorim sa ne exprimam îngrijorarea cu privire la : bataia generala orgnizata de rromi în plina strada. https://vestea.net/ovidiu-busuioc-el-este-politistul-nebun-care-a-intrat-intre-tiganii-inarmati-cu-topoare/ Activitatile generale ale cetatenilor de etnie rroma din orasul nostru; Felul în care autoritatile locale au gestionat si continua sa gestioneze situaia; Dar mai ales, modul în care postate, se afla integral si petitia amintita. Începând cu cersetoria care este tolerata (drept e ca nici legea nu e foarte aspra dar nici nu au fost luati, zi de zi, cersetorii la Politie sa dea câte 3 pagini de declaratii – asta da, pedeapsa!), cu grupurile care cersesc sau se fac ca se plimba sau ca vând …3 pereche de sosete în piata, in intentia vadita de a pregati mai apoi furturile din buzunare sau jafurile, cu ne plata taxelor si impozitelor, cu existenta multor „ clandestini” (fara acte de identitate pe Tîrgu Neamt), cu copiii abuzati în familii, trimisi sa faca,, norma ” la cersit în loc sa fie la scoala, oamenii onesti cer un lucru , extrem de simplu : institutiile statului sa- si faca datoria! ,, Se demonstreaza, inca o data, ca orasul Tg. Neamt este administrat gresit si ca in aceasta localitate Politia Nationala, Jandarmeria, Pollitia Locala si implicit, Primaria, nu- si fac treaba ! In acelasi timp, Tg. Neamt ,declarat oras turistic, este posibil ca aceasta bataie sa fi fost chiar ” regizata” de catre conducerea Primariei pentru a atrage turisti, ” manifestarea” scapand de sub control pe fondul unor conflicte mai vechi care au fost reaprinse cu aceasta ocazie?? ! Sugerez ca urmatoarea actiune de acest tip sa se desfasoare pe strada Mos Ion Roata, pentru a beneficia si “cel mai iubit primar din judet”, adica domnul Harpa Vasilica (12350 lei/luna) de spectacolul nocturn!”-scrie ,pe pagina sa de facebook, internautul…( Amadeus Bac.)! „ Platim impozite pentru asistati sociali infractori!”(Admin).

Deocamdata, astazi, luni, a fost aici, la Tg- Neamt , o zi normala, pasnica, sa- i zic, de …relaxare, de comletare a veniturilor si, mai stii?!, poate de…,, punere la punct a eventualelor ,, strategii de viitor”, cum scrie pe un site de pe net un localnic, cu simtul umorului!
Iata si alte pareri(scrise), tot de pe net: (Dorian Popa ) ,, Cea mai incompetenta conducere a primariei de la Steafan cel Mare încoace! Asta nu- i bun nici macar de cioban la stana, ca- si pierde oile sau le vinde si pleaca in vacanta exotica ”

 

(Maria Cocolea) ,, Ne- am vazut si la televizor , ne- am facut reclama gratuita pentru orasul „ turistic ” brendul nostru este colorat !”

(Alin Alin) ,, Voi sunteti principalii vinovati…locuri de munca..pt ei..si remanierii fugariti de la cersit..normal ca sar la gat?.Acum,va pregatii de alegeri.?!.?

 

(Cosmina si Mihai) ,, La ce sa ne ateptam? Te si temi sa treci pe lânga ei, se agata de tine imediat. Nu cred ca o sa fie luate masuri în veci, în orasul nostru ” turistic” …

(Maricica Damian ) ,, A trecut totul si am fost dati si la televizor , ce mai vrem !!Mai mare rusinea !!!”

In replica, autoritatile abilitate cat si oamenii legii, care nu trebuie sa ignore cele spuse si scrise de cetateni, poarta in continuare discutii si promit masuri drastice dupa incredibilul conflict care a ingrozit intreaga urbe de pe malurile Ozanei!..

Ovidiu Busuioc! El este poliţistul „nebun” care a intrat între ţiganii înarmaţi cu topoare!

LUPTE IN PLINA STRADA , LA…TG- NEAMT!!

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.