Femeia și geanta ei

Din ciclul “FEMEIA”, azi avem de prezentat femeia și geanta ei.
Știm cu toții că oriunde merge, femeia trebuie musai să-și care geanta după ea. Că e vorba de o poșetă minusculă sau e un ditamai sacul, femeia fără geantă este utopie.
Nu știu cine a zis chestiile următoare, însă mare dreptate a avut.

posetuta: ditamai tolba de 5 kilograme pe care ea o poarta cu o lejeritate herculeana, de care nu ai crede-o in stare cand iti spune pisicoasa ” tati, nu ma ajuti cu painea asta, ca imi rupe mainile…”; in respectivul sac fara fund se gasesc o sumedenie de dispozitive de neinteles pentru noi dar deosebit de utile pentru ele (medicamente pentru toate bolile pamantului, oglinda de belit ochii in ea cand deschizi din intamplare sacul, gloss de buze, agenda goala, zece perechi de chei, inclusiv de la casa lu bunica care s-a daramat in 79′, fiecare cu doua brelocuri, multe pixe in caz ca odata si odata are chef de scris in agenda goala, portofeluri,
telefonuri, crema de maini de zi si noapte, crema de picioare de zi si noapte, crema de corp de zi si noapte, o pereche de chiloti de schimb, doua sutiene pentru urgente, mini-trusa completa de machiaj, parfum, apa de toaleta si deodorant, servetele umede si uscate, colectia de pispirici primiti de la colegele de servici, o pisica mica si un clopotel argintiu ca sa aiba pisica mica cu ce se juca.

Nu vă gândiți că Spanacul a scăpat de chinurile genții feminine. Nici gând. Și nevastă-mea are o tolbă d-asta vânătorească, în care are mii și mii de articole. Cred că o pereche de bașkeți și o rață împăiată n-are în ea, în rest de toate…
Uitați-vă mai jos să vă convingeți.

Și că tot Super-Blog și Reeija ne-au dat tema asta de dezbătut, hai să vă povestesc prin ce peripeții am trecut cu Spănăcița din totare, în căutare de genți.

Cum geanta voia să și-o schimbe, hai să căutăm alta nouă.
Trebuia mare, cu cât mai multe buzunare și buzunărașe, încât să te pierzi în ea.
Și-am căutat în tot orașul. Am fost în vreo 4 magazine mari. am văzut mii de modele de genți, și-a probat cred că 100 de bucăți. Cu ocazia asta am aflat că dacă e ceva care să consume mai mult timp decât Spanacul în căutare de încălțări, e nevastă-sa, în vânătoare de genți.

Fel de fel de modele. Ba preț exagerat de mare, ba nu avea decât un buzunar, ba alta avea tot ce-i trebuie, numai că era de-o culoare turbată, ba alta avea un defect de fabricație și-au scos-o de peraft.

Eh, și după ce-am căutat noi așa zi de vară până-n seară, ce-mi vine mie în minte?
Aflându-ne la supermarket d-ăsta, cât a fugit a mea consoartă până undeva, am intrat la o firmă d-asta de telefonie mobilă, m-am pus la un laptop și-am căutat pe net. În 3 minute am făcut și comandă la ce voia.

geanta

Am ieșit la timp din magazin, tocmai ieșise și-a mea de la privată.
Și-am plecat acasă. Ea supărată că am pierdut o zi întreagă și n-a găsit geantă, eu arătându-mă dezamăgit, dar râzând în sinea mea.

A doua zi când a venit de la muncă am pus-o să închidă ochii și să întindă mâna.
Și i-am pus geanta cea nouă în mână, venise cu un curier pe la prânz.

A stat câteva secunde și-a zâmbit. Apoi a scos din sacoșă O GEANTĂ IDENTICĂ pe care abia o cumpărase…

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DESPRE ADEVARATII HAIDUCI – PARTEA A DOUA

Reluam asadar, sirul povestirilor (amintirilor) despre rezistenta anti-comunista din Muntii Fagarasului, organizata si condusa Ion Gavrila Ogoranu. Realitati crude, din vremuri...

Feisbuc enervant

De când a apărut moda asta cu feibucul, lumea parcă a înnebunit. Băi, să pui mesaj repede pe feisbuc că...

Reciclează!

Am aflat că unele PET-uri de plastic sunt făcute din 25% plante, sau ceva asemănător. Și-mi plac sticlele acelea, deoarece...

Close