Cred că orice școală ar trebui să aibă un cabinet psihologic!

Am văzut multe cazuri în care copii ajung să facă gesturi disperate pentru a trage un semnal de alarmă. Multe sinucideri în cazul copiilor de 13-16 ani, mulți copii cu probleme acasă, care nu au cui se plânge și ajung să-și distrugă viața în droguri sau prostituție. Din păcate, ăsta e adevărul, că ne place sau nu.
De obicei, multe probleme se rezolvau de dirigintele clasei. Însă, în ultima vreme, treaba de-a face pe psihologul, a cam fost uitată.

Printre ultimele cazuri duse la extrem este acela al unei tinere de 16 ani din Bacău. Aceasta a avut o altercație cu o colegă, incident ce-a fost întrerupt de un polițist. Tânăra a lăsat un bilet de adio în clasă și s-a făcut nevăzută. În bilet specifica faptul că are de gând să se înece.
Colegii au găsit-o pe marginea râului Bistrița, în zona unde alte două eleve s-au sinucis în anii trecuți. Tânăra s-a aruncat în apă, apoi a ieșit la suprafață și a început să înoate. A fost scoasă la mal de colegii și profesorii ei, folosindu-se de-o frânghie improvizată din haine.
Sursa
La prima vedere, se pare că tânăra nu prea avea ea de gând să se sinucidă, ci să atragă atenția. Însă, după vreo 2 cazuri din acestea, se poate ajunge într-un final la suicid.

Având în vedere că nu este singurul caz de acest gen, consider că ar trebui creat un cabinet psihologic. Să fie acolo un doctor psiholog, care să-i înțeleagă pe elevi și să-i ajute. Cu un salariu de 1500 lei pe lună s-ar rezolva multe situații neplăcute, care, din păcate, pot ajunge la suicid sau o viață mizeră.

O fi mai greu pentru copii să-și verse amarul în fața unui necunoscut, însă, încet-încet, un psiholog în cadrul fiecărui liceu va fi o investiție foarte bună. Un psiholog poate depista problemele din timp, chit că e vorba de-a fază adolescentină, fie că e vorba de ceva mai grav, de genul unei familii dezbinate, cu un părinte alcoolic iar celălat plecat la muncă în altă țară, sau mort/ dispărut.
shutterstock_123362059

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.