CU REGELE MIHAI-INTAI, PRIN TINUTUL NEAMTULUI! AMINTIRI DE NEUITAT!

Era în plină primăvară, prîn anii ’90! Regele Mihai primise (sau reprimise!), după un lung și nemeritat exil, (dar și refuzul Guvernului Român!) dreptul legitim la cetățenie română. Bucuros să-și revadă propria-i țară, Regele Mihai-întâi a dorit foarte mult să viziteze ținutul pe care se află cu mulți ani în urmă; Domeniul Coroanei.
Un loc sfânt al României, cu meleguri pitorești, parcă binecuvântate de Dumnezeu, puternic încărcate de legendă și de o zbuciumată istorie! Acesta-i Ținutul Neamțului pe întinsul căruia, fostul suveran, împreună cu soția sa Ana, și-a început mult dorita vizită. Vremea deosebit de prielnică, entuziasmul și nedesmintita ospitalitate a zecilor de mii de cetățeni, de la copii și până la cei de-o vârstă respectabilă, au conferit evenimentului mult așteptat, un farmec cu totul și cu totul aparte!
Înaltul oaspete și-a început vizită la Bicaz, acolo unde miile de localnici, dar și cetățeni dîn zonele învecinate, i-au făcut o primire cu adevărat impresionantă, sinceră și caldă, pe care cu ani în urmă, nici măcar n-o puteau visa! Emoția și bucuria se citeau vizibil pe fetele toturor, într-o revărsare de entuziasm patriotic, specifică românilor. Trebuie să recunosc și sincer să va spun, că aceleași emoții le-am trăit și eu, alături de colegul cameraman, ce aveam menirea, dîn partea TVR, unica televiziune pe atunci, de a filma și transmite secvențe privind desfășurarea vizitei.
O vizită care a continuat, pe parcursul a trei zile, cu salba mănăstirilor dîn zona, cu un fericit și la fel de emoționant popas în locurile sfinte, cu vorbe dulci, pline de înțelepciune și cu binecuvântarea duhovnicilor, inclusiv la poale de Ceahlău, cu întâlniri și strângeri de mâna dîn partea tuturor nemtenilor (și nu numai). Aceeași entuziastă revărsare de neimaginată satisfacție și bucurie sinceră, deschisă, a fost întâlnită și în ultima zi a vizitei când, mult așteptatul Rege al românilor, un OM blând, de rară omenie, s-a întâlnit cu locuitorii orașului Târgu Neamț. Timp de 3 zile, în Ținutul Neamțului s-au trăit clipe și momente unice, le-aș numi chiar istorice, care au lăsat pentru totdeauna în sufletul și memoria tuturor, amintiri de neuitat!

Dîn secvențele de arhivă care mi-au mai rămas, unele degradate, am reușit să redau totusi în patru videoclipuri, câteva dîn cele mai sugestive momente dîn acea neuitata vizită a marelui OM de un bun-simt aparte, iubitor de țară și de neam, cel care, dîn nefericire, acum nu mai este printre noi, românii! Dumnezeu să-l odihnească pe vecie!

Marcel Ciubotaru
A must watch real spotify playlist followers buy a big instagram followers – agency

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
FOTOGRAFII BANALE,DAR CU POVESTI UIMITOARE!….

  De-a lungul vietii,multi dintre noi am realizat sau am privit mii de fotografii ce,la un moment dat,au parut atât...

SOCIETATEA ROMANEASCA- I DOMINATA DE VIOLENTA SI AGRESIVITATE?!

Cam asa se tot spune, inclusiv de d-na Suzana Gras, contributor in articolul publicat pe platforma "Republica", asa se vede...

Edge of Tomorrow. Un alt fel de Pacific Rim

Tom Cruise a apărut în alt film în care n-a ratat șansa de-ași arăta abilitatea de-a sta în șaua unei...

Close