Cum a fost la deschiderea primului magazin Xiaomi?

Sâmbăta, la Mega Mall, a avut loc deschiderea primului magazin Xiaomi din România. S-a anunțat cu surle și trâmbițe, și urmarea a fost o coada de 300 400 de persoane.

Știți filmulețele cu americanii care dărâmă rafturile când e ceva redus de Black Friday? Fapt copiat si se romanii noștri. Eh, cam asa ceva. Lumea a dat buluc într-un loc nu foarte larg, pentru a tine 400 de persoane într-un confort oarecare. 

Însă faptul ca era puhoiul acela de oameni nu a fost nimic. Era o singura casa deschisa. Una singura. Lumea s-a bulucit sa cumpere biciclete electrice, căști, încărcătoare wireless, din astea. Putini am văzut sa ia un telefon.

Magazinul avea deschiderea la ora 14 și promitea ca primii 150 de cumpărători vor primi premii surpriza. Eu ma dusesem special să-i iau un telefon tatălui meu. Ca după 7 ani de HTC Desire HD, ii ajunsese. Și lui, și telefonului. Și până la urmă, după îndelungi nervi, i-am luat un Redmi 6A.

Am ajuns pe la 2 fără 10 și ne-am plimbat prin Mall pana pe la 2 și jumătate, nu avea rost sa stam la coada aceea doar ca să putem întra în magazin. Într-un final am ajunși apoi la magazin, unde am stat la coada, cu un pachet cu căști in-ear pentru nevasta-mea. Și-am stat, am așteptat. Într-un final, după aproape o ora, mi-a venit rândul. Mai era un singur om în fața mea.

Și asta a vrut sa înapoieze un produs pe care îl cumpărase cu jumătate de ora înainte și sa cumpere altul. Și aici s-a blocat. Și coada și sistemul și tipul de la casa care nu știa sa facă retur. După 10 minute i-a făcut retur tipului din fata și i-a zis sa revină mai târziu ca acum sunt ceva probleme cu sistemul. Și-a mai durat o ora pana sa își revină acel sistem. Dintr-o coada de 50 de persoane în spatele meu, se ajunsese pe la vreo 30 de persoane, restul plecând după 20-30 de minute de stat degeaba.

Eu cu un tip din spate făceam mișto. Sa se aducă un chinez sa repare sistemul. Tipul de la casa (care zice-se ca era managerul de magazin), ne ținea isonul. Ca în 5 ani chinezul o sa fie deja băgat în sistem și va repara în timp real ce se strica. Am zis sa se aducă o sticla de apa și ceva de ronțăit pentru cei de la coada. Cel din spatele meu a zis sa aducă și un chinez. 

– Cine vrea chinezoaica sa ridice mana!

Râsete, “hai domne cu sistemul“, neamuri, gâți, morți. După vreo alte 10 minute tipul de la casa a plecat sa găsească un coleg, care sa cumpere un cablu. Ca se stricase cablul de date dintre casa de marcat și calculator. Ii ținea locul o colega. Mai venise un flăcău înalt și el acolo, tot din staff. 

– Domne, o sticla de apa aveți cumva, mi-e o sete de mor.

Tipa de la casa a dat din cap și a zâmbit ca nu. 

– Mai durează? Întreb iar.

– Domne, dacă nu va convine, acolo este ușa. Îmi zice pe ton nervos flăcăul desirat. Îl cheamă Andrei.

– Tu asa vorbești cu clienții? Nu potențial client, ca stau aici de aproape o ora.

– Și faceți mișto întruna. Nu va convine, puteți pleca, nu va tine nimeni cu forța.

In acel moment îmi venea să-l strâng de gat. I-a zis colega de la casa să-și ia imediat pauza și lunganul a plecat nervos. Când a revenit managerul i-am explicat toată tărășenia. Și-a cerut scuze, e prima zi, ne pare rău, suntem nedormiți etc. Au ajuns și 2 baxuri de apa minerala, se dusese cineva în Carrefour sa cumpere, pentru cei de la coada. 

După vreo 5 minute a venit și cablul salvator. Și după alte 5 minute, îmi luam telefonul și căștile. Am mai primit o punguta cu o baterie externa și un voucher de 50 lei (asta pentru ca a durat atât sa stam degeaba).

Impresii personale. Loc mic pentru mulțimea aceea de oameni, doar o casa deschisa, iar nesimțirea unui vânzător au umbrit ceva dintr-un eveniment ce se voia sa fie frumos.

 

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.