Cum ai grijă de organismul tău?

Cineva m-a întrebat nu demult “Cum ai grijă de organismul tău“? I-am răspuns “Simplu, nu am” și l-am blocat. Nu se aștepta la asemenea răspuns. În teorie românul e bun la toate. În practică însă, mai puțin.

Vedem la Tv zilnic reclamele cu “Beți zilnic 2 litri de lichide“, “consumați zahărul și sarea în cantități moderate“, precum și altele de acest gen. Sunt îndemnuri bune, însă incomplete. Se zice să bei 2 litri de lichide. Dar dacă bei 2 litri de bere pe zi ești bețivan. Și-n 3-4 ani dai în ciroză.

La fel și cu sarea și zahărul. Ce înseamnă “cantități moderate“? Nu câte grame, că doar nu mpănânc zahăr și sare cu lingurița. Vorbesc în chestii uzuale pe care le mâncăm. Zahăr consumat moderat e o jumătate de ciocolată? Sau un sfert? Sare consumată moderat e cât? 2 pungi de semințe? Una mică de alune? 2 porții de ciorbă?

Eu pentru asta aș milita. Pentru informații pe care i le dai omului încât să le înțeleagă. Să nu-i dai loc de interpretări. La fel ca și la roțile de iarnă. Trebuie să le ai când mergi pe zăpadă, gheață și polei. Dar dacă afară nu mai e deloc zăpadă? e decembrie și zăpada s-a topit. Dar e încă ud pe jos. Ai voie să mergi cu pneuri de vară sau nu? Da, dar poți primi amendă pentru că legea e interpretabilă.

Cât despre sănătatea organismului, voi cum aveți grijă? Beți alcool moderat, adică un pahar și ăla de vin roșu deoarece e unul dintre cele mai bune medicamente naturale? Mâncați doar salate și grătar, unul la 2-3 zile? Sex zilnic, deoarece consumă nu știu câte calorii? Jumătate de oră de mișcare? Ce înseamnă mișcare?

Și dacă lucrezi într-un birou faci mișcare. Du-te cu actele la contabilitate, listează ceva. Bea apă, du-te la toaletă. Ai grijă de organismul tău așa? Că doar faci mișcare și alea 3 minute cât mergi de la bloc la metrou. Sau cât ai coborât din mașina personală (unde ai făcut mișcare – apăsat pe pedale, tras stânga-dreapta de volan, schimbat vitezele), apoi ai urcat câteva trepte până în clădirea de birouri.

Ce înseamnă aceste “minute zilnice de mișcare“?

Costin mi-a recomandat să iau vitamine. Făceam mișto de el, că nu mai am 3 ani să iau pastiluțe să-mi fie bine. Să am energie și un tonus mental echilibrat. Dar mi-a explicat calm și pe înțelesul meu că vitaminele se iau toată viața, nu doar până la 7 ani, apoi ești scutit pe viață de orice boală și gând negativ. Și mi-a indicat să iau B12 Ankermann A zis că pe el l-au ajutat să scape de stările de anxietate și să se poată odihni noaptea.

Și m-am pus și eu de cercetat, doar nu era să iau din prima “de bună” ce mi-a zis un prieten, fără să mă mai interesez. Și-am aflat că suplimentul B12 Vital este produs de WÖRWAG Pharma, companie germană de care am auzit numai lucruri bune.

Pot spune că m-am mai calmat cu B12 Vital. adorm mai repede și dorm liniștit. Și scap de gânduri negre relativ repede. De s-or face și vitaminele care să mă facă să alerg zilnic o oră ți să mănând numai salate… ce bine ar fi. Însă nu-i ușor să le ai pe toate.

Așadar, dacă și voi vreți să fiți mai activi, să scăpați de gândurile negre și să aveți o stare de spirit mai bună, B12 Vital se găsește în majoritatea lanțurilor de farmacii din România.

Articol participant la acest concurs.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.