Cum mi-am luat eu mobilă nouă. Gratis!

Acum vreo 20 și ceva de ani, ai mei și-au dat seama că patul acela îngust pe care-l aveam îmi era insuficient. Cei care dormiți încă în 60 cm lățime, poate înțelegeți ce vă spun. Atunci s-a pornit operațiunea “Mobila prințului de Erghevița“. Așa mă alinta maică-mea atunci. Zis și făcut, hai să căutăm mobilă pentru copil. Zic mobilă, pentru că îmi trebuia și un nou birou, precum și un șifonier. După câteva zile de căutări am găsit o mobilă de tineret care mi se potrivea de minune. Diana îi zicea mobilei. Încă mai am patul (care s-a rupt de 2 ori dar l-am reparat între timp), dulapul (descentrat) și biroul vechi (acum tronează două televizoare pe el și un maldăr de acte).
Ba chiar și o bucată din etajeră, transformată de subsemnatul în trusă de scule și pusă pe balcon. Și mobila, am primit-o gratis. Cadou. Pe de-a moaca și pe ochi frumoși. Doar unul era prințul de Erghevița. Să vă povestesc și cum am făcut. Inițial cu totul costa 1100 lei (așa erau banii pe vremea aia). Adică dintr-un salariu îți luai două mobile, nu ca azi când îți iei o mobilă din 3 salarii…

Cu câteva zile în urmă mă luasem la harță cu un coleg. Ăla, mai mare și mai gras decât mine, m-a bătut fără drept de apel. Adică mi-a rupt nasul și mi-a luxat o mână. Chemat părinții la școală, scandal etc. Treaba rămăsese ca-n coadă de pește, taică-meu fiind chitit să ducă povestea mai departe, la ziar. Cum treaba se întâmplase într-o joi, vineri mi-am luat scutire medicală pe săptămâna următoare, căci nu voiam să mai merg la școală, de frică. Și pe tema bătăii plus a nevoii de mobilă nouă, în weekend am convins că luni vom merge să luăm mobilă. Zis și făcut. Luni dimineața la ora 9 eram îmbarcați toți trei în bătrânul Trabant și hai la drum. După ce-am vizitat două magazine de bobilă cu marfă scumpă și tovărășească, am convenit să mai vizităm încă unul, cam departe de casă.
Ajungem la magazin și vedem două mobile de tineret superbe, Diana și Lucian. Mi-au plăcut amândouă, însă în timp de Lucian costa mai mult și patul era mai mic, am mers către Diana. Când să plătim de casă, îl văd pe colegul care mă bătuse, Octav. Instinctiv m-am dat după tatăl meu.
– Ce-i cu tine?
– Uite-l pe Octav!

Și el se fâstâcise și-a fugit în spatele magazinului, în depozit. A ieși de acolo imediat tatăl lui, târându-l pe Octav după el și băgându-l unde nu vede omul lumina.
– Domnule Vasile, mii de scuze. sunt domnul Rădulescu, tatăl lui Octav. Putem vorbi câteva minute, vă rog? l-a luat el pe taică-meu de-o parte.

Taică-meu a acceptat și s-au dus în depozit să vorbească. S-au întors după zece minute, amândoi având o mină mulțumită.
– Francisc și Octav. strângeți-vă mâinile și de azi înainte nu vă mai bateți. Octav, cere-i scuze lui Francisc pentru bătaia de joi! Aia ne-au spus părinții.

Ne-am despărțit prieteni, taică-meu nu făcea scandal mai departe, dar lua mobila gratis. Eu căpătam mobila și un prieten. Nu se punea nimeni cu Octav. Trei ani am fost scăpat de orice bătaie la școală.

Și uite așa, serviciu contra serviciu, eu mi-am luat mobilă gratis.

Mi-am adus aminte de poveste zilele trecute, când am aflat că și cumnată-mea caută mobilă pentru fi-su.
– Uite, click aici pentru mobila copii, i-am spus. Tatăl lui Octav a închis magazinul acum 7 ani!
– Cine e Octav?

I-am povestit toată tărășenia, râzând. Zilele trecute am aflat că i-a luat mobilă lui nepotă-meu. Ghiciți ce mobilă…. Diana, ce altfel?
mobila-dormitor-diana

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.