Cum sa alegeti pantofii pentru barbati

Nu este usor sa alegeti pantofii pentru brabati. Cu toate acestea, ar trebui, din cand in cand, sa lasam adidasii in dulap si sa aruncam o privire mai atenta la ceea ce putem numi pantofi eleganti. Acest tip de pantof este destinat unor coduri vestimentare specifice si este important sa stiti cand si cum sa il purtati corect. Pentru a gasi pantofi eleganti, dar si sport, puteti accesa site-uri incaltaminte barbati, precum neer.ro. Va asteapta o gama larga de incaltaminte barbateasca, pentru orice ocazie, de la adidasi si sandale barbatesti, pana la cei mai frumosi pantofi business sau de ocazie. Accesati NEER pentru a vedea intreaga colectie.

Pentru un barbat, eleganta se masoara inevitabil si printr-o pereche frumoasa de pantofi. Oportunitatile de utilizare a acestora variaza de la o persoana la alta, iar numarul de perechi din dulap este deseori proportional. Dar ceea ce nu variaza este grija pe care ar trebui sa o acordam atunci cand alegem acesti pantofi pentru barbati.

Prin urmare, ar trebui sa  stiti cum sa alegeti modelul potrivit si, in final, care sunt detaliile ce nu trebuie trecute cu vederea. Cum alegem pantoful in functie de context?

Pantofii de ocazie fac parte clar din elementele esentiale ale garderobei pentru barbati si exista mai multe tipuri:  

Mocasini

Aceasta incaltaminte joasa, fara siret, a aprut in anii ’60 in Statele Unite. Atat chic, cat si relaxat, mocasinul este pantoful perfect  pentru vara. Adesea catalogati ca pantofi casual, acestia sunt mai formali atunci cand sunt echipati cu o curea metalica.

 

Richelieu

Unul dintre cei mai atemporali pantofi este Richelieu sau Oxford. Nascut in secolul al XV-lea, acest model a fost redescoperit de studentii de la Universitatea din Oxford in sec XIX. Acest clasic, este unul dintre pantofii perfecti pentru ocazii. Richelieu are o forma minimalista si un asa-numit lacing (siret) „inchis”. Poate sa se adapteze la o multime de tinute. 

 

Derby

Seamana mult cu Richelieu. Diferenta majora este in lacing, care este deschis pentru Derby. Acest tip de incaltaminte a fost creat in anii 1860 si a devenit mai popular in secolul XX. Initial, pantoful Derby a fost folosit pentru activitati in aer liber, cum ar fi vanatoarea. Din nou, avem un model care este purtat cu o mare varietate de tinute. Acestea ar fi principalele tipuri de pantofi eleganti. Li se mai pot alatura ghetele Chelsea (perfecte pentru toamna si iarna), pantofii Brogue, Monk si Loafers. Perechea de pantofi o purtam in fiecare zi si aceasta spune multe despre noi. De exemplu, nu purtam flip-flops pentru un interviu de munca. Deci, sa vedem in ce ocazii purtam pantofii eleganti:

 

Pentru birou, pentru o intalnire profesionala

Aveti o intalnire profesionala? Derby-urile si Brogue-urile vor fi aliatii ideali. Sunt pantofi foarte eleganti si se potrivesc foarte bine cu un costum. O pereche de Richelieu, dintr-o frumoasa piele neagra sau maro inchis sunt, de asemenea, alegeri sigure pentru intalnirile formale. Derby-ul va avea totusi, o utilizare mai putin formala.

 

Pentru a merge in oras

Pentru un moment relaxat, nu este rau sa va asigurati ca stilul primeaza. Puteti alege o pereche de mocasini sau Loafers. Dupa ce ati facut alegerea, imbracati-va cei mai buni blugi si o geaca cool. Acesti pantofi sunt atat confortabili, cat si distinsti.

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.