Cum să alegi patul perfect pentru dormitor

Se spune că aproximativ o treime din viața noastră o petrecem dormind. Pentru ca în cele două treimi în care suntem treji să fim productivi, trebuie să ne odihnim așa cum se cuvine. De aceea, e important să fim atenți cum ne amenajăm dormitorul.

Vrei să dormi cât mai liniștit? Pentru asta ai nevoie în primul rând de un pat bun și de o saltea de calitate. Dacă nu știi cum să le alegi sau nu ai bani suficienți pentru a-ți achiziționa un pat de calitate, în continuare îți oferim câteva sugestii. Poți solicita, de exemplu, un credit IFN pentru a-ți suplimenta bugetul.

Sfaturi utile despre cum să alegi patul perfect pentru dormitor

  1. Dimensiuni

Probabil unul dintre cele mai importante criterii atunci când alegi un pat este dimensiunea lui. Iar asta se face în funcție de câte persoane vor dormi în el, precum și de spațiul disponibil din cameră. Dormi singur sau cu partenerul tău? Totodată, ai suficient spațiu pentru un pat dublu sau ai nevoie mai degrabă de un mobilier rabatabil?

  1. Depozitare

Dincolo de dimensiuni, un alt factor care determină alegerea unui tip de pat sau altul este spațiul de depozitare. Dacă locuința ta este mică și spațiul limitat, cea mai bună opțiune va fi, fără îndoială, o canapea cu ladă în care să pui lenjeria de pat, cuverturile și plapuma. Dacă spațiul nu este însă o problemă, poți alege un pat de mijloc, adecvat stilului decorativ pentru care ai optat, și un șifonier separat.

  1. Saltea

Dacă în cazul patului poți face economii alegând un model mai ieftin, când vine vorba de saltea, îți recomandăm să nu îți limitezi prea tare bugetul pentru că dispoziția și energia cu care te trezești în fiecare dimineață, calitatea somnului, dar și starea ta de sănătate depind într-o mare măsură de ea. Cea mai bună saltea pentru tine este cea care îți oferă senzația optimă de confort, o poziție corectă a coloanei vertebrale și sprijin pentru tot corpul, indiferent de poziția în care dormi.

Testează salteaua înainte să o cumperi și vezi cum te simți atunci când te întinzi pe ea. Mergi la un magazin specializat în saltele, unde să testezi mai multe modele înainte de a lua decizia finală.

3 tipuri de pat perfecte pentru dormitor

Pentru a decide ce tip de pat este cel mai potrivit pentru tine, trebuie să știi ce tipuri de paturi există dincolo de somiera de bază cu picioare. Aceste opțiuni sunt, în general, potrivite atât pentru paturi de o persoană, cât și pentru paturi duble.

Pat la nivelul solului

Vom începe cu cel mai simplu tip de pat: patul cu platformă. Tot mai mulți oameni îl preferă întrucât este practic și arată bine. Concret, acest tip de pat presupune așezarea saltelei pe o platformă simplă din lemn sau pe un cadru de pat foarte jos. Dintr-un pat cu platformă pot lipsi complet tăbliile, dar poate fi și cu o singură tăblie la cap.

Pat cu tăblie

Patul cu tăblii este un model clasic de pat. Există mai multe variații în modelul tăbliilor – unele sunt realizate integral din bare de fier ori lemn, altele sunt tapițate sau constau în plăci din lemn sculptat sau ornamentat.

Avantajul unui pat cu tăblie este că oferă suport pentru spate atunci când citești în pat și este o barieră împotriva frigului dacă patul este lipit de un perete exterior.

Canapea

O opțiune populară rămâne canapeaua extensibilă. Dacă locuiești într-un apartament mic și vrei să profiți la maximum de spațiul de care dispui, canapeaua extensibilă pentru dormit zilnic este alegerea ideală – pe timpul nopții este un pat confortabil, iar pe timpul zilei un loc de primire a oaspeților. Din punct de vedere estetic este mai elegantă decât patul cu picioare. Iar în funcție de nevoile tale, poți opta pentru o canapea de o persoană sau dublă.

Ai decis ce model să alegi? Dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani care să te ajute să cumperi patul sau salteaua perfectă, solicită un credit pentru nevoi personale. Nu ezita să-ți alegi patul cel mai bun! Creditul pentru nevoi personale îți permite să faci asta.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.