Cum sa economisiti bani

Creati un buget si urmariti toate cheltuielile. Cheltuiti banii numai cu lucrurile esentiale, cautati si preferati optiuni mai ieftine acolo unde sunt disponibile, de la alimente, transport sau consum de energie. Economisiti intr-un fond de urgenta.

Economisiti bani in mod responsabil

Platiti-va pe dumneavoastra mai intai. Cea mai usoara modalitate de a economisi bani, mai degraba decat de a-i cheltui, este sa va asigurati ca nu veti avea niciodata sansa de a cheltui banii in primul rand. Redirectionati o parte din fiecare salariu, bani care trebuie depusi direct intr-un cont de economii imediat ce va luati salariul. De-a lungul timpului, punerea deoparte chiar si a unei mici parti din fiecare salariu in contul in care va tineti economiile dumneavoastra va face ca acesta sa creasca (mai ales atunci cand luati in considerare si dobanda), astfel incat incepeti cat mai curand sa puteti bani deoaparte pentru a avea beneficii maxime.

Evitati acumularea de noi datorii. Unele datorii sunt in esenta inevitabile. De exemplu, numai cei foarte bogati au suficienti bani pentru a cumpara o casa intr-o singura suma, cu banii jos, dar milioane de oameni pot cumpara case prin imprumuturi si le plaesc in rate. Cu toate acestea, in general, atunci cand puteti evita datoriile, faceti acest lucru. Plata unei sume de bani in avans este intotdeauna mai inteligenta pe termen lung decat plata unui imprumut echivalent, in timp ce dobanda se acumuleaza in timp.
Daca luati un imprumut care este inevitabil, incercati sa faceti cat mai mare de plata posibil. Cu cat avansul achizitiei este mai mare, cu atat veti plati mai repede imprumutul si cu atat veti cheltui mai putin pentru dobanda pentru ca ratele vor fi mai mici si mai putine.

Chiat daca situatia financiara a fiecaruia difera, evitarea de acumulare de datorii este un lucru sanatos financiar pentru toata lumea.

Stabiliti obiective rezonabile de economii. Este mult mai usor de economisiti daca stiti ca aveti ceva de economisit. Stabiliti-va obiectivele de economii care va stau la dispozitie pentru a va motiva sa luati deciziile financiare care pot parea dure pentru a va pune bani deoparte responsabil.

Reduceti cheltuielile de intretinere. De exemplu, chiar daca la inceput poate parea o investitie mare, un panou solar de calitate va aduce facturi semnificativ mai mici la electricitate si gaz in fiecare luna si investitia se va amortiza rapid. Calculati cat anume platiti pentru apa calda, pentru gaze, pentru incalzire si pentru lumina in fiecare luna a anului, adunati si faceti o medie. O sa iasa destul de mult.  Un panou solar fotovoltaic poate reduce aceste facturi semnificativ.

Faceti-va si tineti-va un buget fix lunar. Este usor sa va angajati in obiective ambitioase de economisire, dar daca nu aveti nicio modalitate de a urmari cheltuielile dumneavoastra, veti descoperi ca este dificil sa le atingeti. Pentru a va mentine progresul financiar pe parcurs, incercati sa calculati venitul la inceputul fiecarei luni. Atribuirea unei parti din venitul dumneavoastra pentru toate cheltuielile dumneavoastra majore va poate ajuta sa va asigurati ca nu pierdeti bani, mai ales daca de fapt impartiti fiecare salariu in functie de bugetul dumneavoastra de indata ce il primiti.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ai pierdut telecomanda de la aerul condiționat?

Nu credeam că tocmai mie mi se putea întâmpla "nenorocirea" asta. Am rătăcit, să nu zic pierdut (că n-am scos-o...

Nu trebuie sa iti pui ochelarii 3D

Nu exista tehnica in domeniul vizual care sa imite realitatea la fel de bine cum o face 3 d. Cand...

Cumințenia lu’ pământ nu ne apartine!

Nebunie mare cu sculptura lui Brâncuși, Cumințenia Pământului. Statul român vrea să dea o sumă exorbitantă pentru a o cumpăra....

Close