Cum sa ma las de fumat?

Nu stiu cum as putea sa ma las de fumat. Pe sotia mea o deranjeaza foarte mult mirosul de fum. Cred ca nu exista tigari al caror fum pe care sa-l poata accepta. Am incercat mai multe soiuri fine de tigari, cu si fara filtru, ba chiar si pipa. Zadarnic! Nici macar pe mine nu ma vrea langa ea, imediat dupa ce fumez.

Cum as putea sa renunt la tigari? E adevarat, nevasta-mea nu-i absurda. Nu mi-a dat un ultimatum: pana la data de…, trebuie sa te lasi de fumat. Nici nu mi-a dat sa aleg: ori eu, ori tigarile. Dar va e si voua clar ca trebuie sa ma las de fumat. Si pentru sanatatea mea, si pentru a celor din jur, dar mai ales pentru sanatatea buzunarului, care slabeste pe zi ce trece. E inadminisbil să fie 15 lei un pachet de țigări. Droguri, nu alta!

Am citit ca, de fapt, fumatul nu te ajuta sa faci fata stresului, asta-i o falsa impresie. Si totusi, pe mine, parca ma calmeaza. Si atunci cand sunt plictisit, imi aprind o tigara. Si cand beau o cafea ori o bere, desigur, fumez. Nu stiu cum vine asta, dar parca e potrivit orice moment pentru fumat.

M-am gandit sa incerc sa inlocuiesc acest viciu cu altul. Am intrebat-o si pe sotia mea ce prefera: sa fiu fumator, ori cartofor? Sau, poate, prefera un alcoolic? Noroc ca are simtul umorului, dar nici afemeiat nu m-a incurajat sa devin. Asa ca, n-am ce face, hotarat lucru, trebuie sa ma las de fumat…

tigSunt blogger si v-am intrebat pe voi, prietenii din blogosfera, oameni pe care, in cea mai mare parte, nu va cunosc. Dar ne ajutam intre noi, considerandu-ne prieteni. De fiecare data cand am avut de nevoie de un sfat ori de altceva, chiar de un mic imprumut pentru scurt timp, s-a gasit cineva dintre voi care sa ma ajute sa ies din impas. Sper ca si acum voi, prietenii mei din blogosfera, ma veti ajuta.

Am primit de la voi sfaturi diverse: “Dar fii, omule, barbat, macar o data in viata! Pune-ti taria de carater la incercare!”, sau “Fumeaza din tigara numai jumatate si arunc-o. Asta-i un bun inceput!”, ori “Da’ plasturii aia cu nicotina nu te ajuta?”. A fost si o reactie de genul “Dar de ce sa te lasi de fumat?!”. Singura metoda care mi s-a parut la indemana e sa incerc tigara electronica. Asa ca am luat o tigara electronica de la un prieten pufăitor si am sperat ca aceasta arma impotriva fumatului sa fie eficienta.

De mers a mers. Cel putin in cazul meu, functionează. Numai că acum parcă fumez mai mult. Căci acum mă aburesc tot timpul, peste tot. În pat, pe stradă, în autobuz, fără pic de jenă. Iar consumabilele se duce mintenaș. Așa că mi-am pus întrebarea De unde pot cumpara accesorii tigara electronica? Și foarte bine că am găsit un site de specialitate, cu produse excelente (am dat de zeci de arome de care habar n-aveam că există!) la un preț mai mult decât acceptabil.

Din jurnalul unui bun prieten…

Comments

comments

15 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.