Cum să-ți faci un CV impresionant?

În viață suntem nevoiți ca, pentru fiecare loc de muncă, să prezentăm un CV. Doar în cazul în care sunteți deja parlamentari plini de bani, nu aveți nevoie de aceste câteva coli în care să prezentați experiența proprie.
Așadar, cum să-ți creezi un CV impresionant?

1) Nu-l face în Word. Dacă vrei să aplici pentru post de secretară sau bell-boy, CV poate fi creat și în Microsoft Word.

2) Dacă, vrei ca CV-ul tău să-ți arate creatititatea, folosește un program grafic, de exemplu Photoshop, InDesign sau Illustrator. LA final poți exporta produsul finit într-un PDF de mici dimensiuni și de-o calitate excelentă.

3) Nu lăsa părți terțe să-ți modifice CV-ul. Pe multe site-uri de specialitate există deja variante de Cv-uri prestabilite. Încearcă să-l încarci pe al tău. Viitorul angajator se va arăta plăcut surprins de munca depusă.

4) Fii concis! Nu-ți crea un CV de 10 pagini, încercând să impresionezi. Lumea se va plictisi de citit după prima pagină și-ți va lăsa CV-ul la coșul de gunoi.

5) Nu minți! De multe ori, în goana după impresionare a potențialului angajator, mințim în CV-uri. Merge să zici că-ți place muzica simfonică, atâta vreme cât nu te zgârie pe urechi. Însă, dacă abia știi cum se dă drumul la calculator, nu-ți trece în CV că ești as în Unix și știi Java la perfecție.

6) Arată și-o lucrare reprezentativă. Este bine, ca, pe lângă CV să arăți și-o mostră a muncii tale. Să ai un portofoliu on-line, care să nu poată fi copiat. Un watermark pe centrul lucrării poate arăta urât, însă te va scăpa de frica plagiatului.

7) Culori versus alb-negru. Dacă aplici pentru un job în social media, DTP, fotografie etc, un CV colorat, dar fără să-ți zgârie retina e un “must“. Al-b-negru merge pentru un job de magaziner, mercendiser, paznic etc.
cv

8) Alege-ți fontul cu grijă! Una din greșelile pe care le facem cu toți (inclusiv eu), este aceea de-a folosi fonturi mai atractive,m cu floricele, scris de mână, font gotic etc. Greșit! angajatorul se va chinui să-ți citească fontul și va trece la CV-ul următor, care este scris cu un font clasic, ușor lizibil și plăcut.

9) Încearcă să-l faci într-o singură pagină A4. Pentru un CV grafic, o pagină este de ajuns. Pentru un CV cu text, două pagini este suficient. Am observat că dacă CV-ul are 3 sau mai multe pagini, după ce-a de-a doua pagină interlocutorul nu se va mai obosi să citească.

10) Fă-ți corecturile la text!. Încearcă să-ți faci un CV fără greșeli gramaticale sau de ortografie. De regulă, cele mai dese greșeli sunt cele de punctuație. de asemenea, încearcă să nu-l împopoțonezi cu cuvinte din alte limbi în mod inutil.
Exemplu: pisica,canaru și papagalul au mâncat un ciolan !

După virgulă “,” se pune spațiu, ai grijă să articulezi substantivele (canaruL), iar înainte de punct, două puncte, semn de întrebare și semn de exclamare, nu se pune punct. Lasă ce vedeți la ProTV, la subtitrări!

Succes!

Sursă foto: pinterest.com

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.