Da, dar de care doriti?

Va mai aduceti voi oare aminte de perioada imediat urmatoare dupa liceu, cei care nu ati intrat la facultate din primul an? Sau am fost singura care a stat „pe bara” un an de zile pentru ca nu am intrat la facultate? Fereasca sfantu’.
Ei bine eu ma gandesc cu groaza la acea perioada, pentru ca, exceptand faptul ca am invatat limba engleza – mediu – si am urmat un curs de programator ajutor, nu am facut nimic. Mama ma teroriza sa ma angajez, iar eu… dupa terminarea unui liceu teoretic, mai exact matematica fizica… mi se parea ca nu stiu nimic sa fac.
Am cautat prin ziare diverse job-uri, dar fara niciun rezultat (pe vremea aceea nici nu aveam internet sau calculator acasa). Si totusi presiunile de a-mi gasi un job asupra mea erau mari. Pana intr-o zi cand s-a eliberat la locul de munca al tatalui meu un job de merceolog.
– Merceolog? Ce-i ala? Cu ce se mananca?

Mi s-a explicat de tatal meu ca trebuie sa fac achizitii. Deci mi s-a parut foarte fain:
– Aaaa, sa cumpar ceva? Pai, e bine!
shopping

Bine, bine pana am ajuns la munca. Adica am dat examen si m-am angajat. Iata-ma merceolog! Si eram ca si copiii mici care nu stiu de capul lor. Dar spre marea mea multumire am avut o colega, cam de-o varsta cu mama, care m-a luat sub „aripa ei protectoare” si m-a invatat de toate in ale meseriei de merceolog.

Dar credeti ca mi-a placut sa fiu merceolog? Apoi va zic eu ca nu! De ce? Pentru ca aveam 20 de anisori si pe mine m-au pus sa fac achizitiile pentru Serviciul tehnic. Adica, sa ma duc pe la diverse magazine de instalatii sanitare, de materiale de constructii, chestii d-astea care sunt mai mult pentru barbati. Eu si robinetii de calitate spre exemplu!

In primul rand, trebuie sa va spun ca pentru un referat cu 20 de chestii de cumparat pentru Serviciul tehnic, trebuia sa gasesc trei preturi. Va amintiti ce v-am spus: pe vremea aia nu erau calculatoare la serviciu si nici internet. Trebuia sa bat campii pe la magazinele de specialitate si sa intreb de preturi. Nu are rost sa va spun ca cat de greu imi era din simplu motiv ca nu stiam cum arata ceea ce trebuie sa cumpar si musai trebuia sa intreb vanzatorul:
– Aveti robinet cu bila?
– Da, de care?
– Aaaa, pai de care aveti?
– De 1 tol, 1 si jumatate, negru, zincat, de gaze, de apa? (super exasperat vanzatorul)
– Aaaa, nu stiu, nu mi-a scris pe referat.

Si pentru fiecare pozitie (cerinta) in parte de pe refarat eu trebuia sa intreb inginerul:
– De care?

Nu mai spun ca mereu aveam discutii si-l rugam frumos sa-mi scrie pe referat exact ce doreste, cu dimensiuni si tot „tacamul” pentru a putea sa cumpar exact ce dorea.
Asa ca, intr-o zi, am patit-o: imi parvine un referat cu o singura pozitie, anume robonet cu bila de 2 toli. Foarte bine. Deoarece trebuia sa-l iau foarte repede, mi-au dat si bani, urmand sa-i decontez si m-au trimis la un magazin (nu mai stiu care). Si am luat: robinet cu bila de 2 toli pentru apa. Ajung cu robinetul si mi se face scandal:
– Pai pentru apa ai luat! Trebuia pentru gaze!
– Minunat! De unde sa stiu eu de care voia.

Iar robineti de calitate tehnovest.ro sau alte lucruri de calitate nu le gasesti neaparat la pretul cel mai mic din trei oferte cum voiau ei (de fapt asa era regula, ca lucram la stat). Acum nu mai lucrez ca merceolog, dar am ramas cu un defect profesional: pe strada mergand sau cu masina fiind, ma uit dupa magazine cu instalatii sanitare si materiale de constructii.

Guest post scris de soție

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Un vechicul accesibil, perfect pentru transport marfa!

In momentul in care sunteti in cautarea unei remorci auto, trebuie sa stiti ca optiunile e care le aveti sunt...

Cele 3 locuri în care aș pleca

Hai să vedem care-s trei locuri în care aș pleca. Nu mai zic Hawaii, deoarece e departe de mine o...

Avion cu motor

"Avion cu motor, ia-ma și pe mine-n zbor!" Așa ziceam când eram mici și vedeam câte vreun avion pe cer....

Close