Dă-mi 10 taximetriști și voi conduce lumea!

Trăiesc în București. “Pe vremea mea“, orașul avea 1 milion de locuitori și vreo 30.000 de mașini. Îți puteai împărți timpul după cum voiai. Știai că dacă iei tramvaiul, faci 40 de minute de la un capăt al altuia, dacă luai metroul făceai 30, iar dacă luai mașina proprie sau taxiul, făceai 15-20 de minute, depinde de cum prindeai semafoarele.
Între timp, Bucureștiul s-a mărit. Nu ca oraș, ci ca număr de locuitori și de mașini. Sunt aproximativ 3 milioane de oameni în același oraș. Și cam 1 milion de mașini. În același oraș, de 20 km lungime.

Atât șoferii vechi, cât și cei noi, au căpătat aceeași meteahnă. Să înjure în trafic. Recunosc, în primele 2 luni, când mergeam singur, înjuram de mama focului în mașină. Și să mă răcoresc de “prostia” altor șoferi, dar și să aud o voce umană, să nu-mi mai fie teamă de singurătate. Căci nu am avut alt șofer în dreapta până străpâneam bine volanul. Însă eu m-am calmat. Nu că nu mai înjur în trafic, le mai zic una de dulce, dar rar. Adică au fost zile în care nu l-am înjurat pe alt șofer. Da, chiar în traficul “bară la bară“.

Numai că în trafic, există o singură specie de șoferi cărora nu le va trece niciodată ura față de alți participanți la trafic. Anume taximetriștii. Nu contează firma de taxi, nu contează dacă are numere de Ilfov sau București, de ăștia trebuie să te ferești ca dracul de tămâie. Nu contează dacă sunt minoritari sau nu, am impresia că în momentul când cineva se suie la volanul unei mașini de taxi, devine o bestie însetată de sânge. Sare la bătaie dacă situația o cere, însă la înjurături, s-au plafonat. Nu că n-ar mai înjura, însă nu au nimic nou în repertoriu. Aceeași morți și organe de reproducere de care știam și acum 30 de ani.

Ieri mergeam pe jos pe la piața 1 mai. Și cum mă plimbam puțin grăbit, de vântul de afară, aud dintr-o dată o înjurătură despre organul bărbătesc, de-a vuit în strada toată. La semafor se oprise un taxi. Coborâse din mașină taximetristul, după același calapod: În tricou mulat pe burtă, ochelari de soare în vârful capului, neras de câteva zile, minoritar:
– Da să nu-mi bag eu plua în familia mă-tii? Păi mai du-te-n plua mea de prot care ești. Cine plua mea te-a învățat mă să conduci? Ia dă-vă-n plua mea de proști.

N-am apucat să scot telefonul să filmez, că se pusese verde. În sfert de secundă s-a pus iar la volan și-a demarat în trombă. În spatele lui, o mașină albastră, cu un tip care zâmbea amar.

Am cunoscut destui taximetriști. Din 100, cam 6-7 au fost oameni cumsecade. În rest… Dumnezeu cu mila. M-am și luat la ceartă cu unii dintre ei. Ba unuia i-am coborât din mașină la un semafor și-am plecat. Voia să fugă după mine, însă îl claxonau alții din spate. A pierdut 7 lei în ziua aia. Nu-i nimic, i-a luat de la alt fraier pe motivul că “N-am rest boss, lasă așa.

Ieri mi-am adus aminte că mai toți taximetriștii (mai toți șoferii), au la îndemână o bâtă de baseball, un levier, un cuțit sau chiar un pistol. Asta de ieri nu avea decât “plua lui” la îndemânăgură. Și mi-am dat seama că dacă taximetriștii s-ar strânge la un loc, aș putea conduce lumea.

Dă-mi 10 ciumegi d-ăștia de București și facem prăpăd. N-au blocat ei de câteva ori traficul de tot, că aveau ceva de împărțit cu cei de la Uber? Și asta fără bâte, cuțite sau furci. Și dacă-i strâng pe toți și îi înarmez, păi Cezar sau Gengis Han erau mici copii nene. Pe tema asta cu taximetriștii a zis și Costel ceva, mult mai glumeț.

Vă spun, dacă s-ar strânge toți taximetriștii și-ar pune mâna pe bâte, s-ar schimba țara asta. Ar fi Dragnea și toți din clica lui la pârnaie. Dar nu e democratic. Democratic e să fii condamnat la închisoare cu executare și să te realegă norodul primar.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
‘Tuz varza mă-tii!

Știm cu toții înjurăturile de genul "tuz ceapa mă-tii", "soarele mă-tii", dar ce ziceți de "varza mă-tii"? De ce varză?...

După o pauză de jumătate de an!

După o lungă pauză de jucat pe PC, m-am apucat de vreo 2 seri, așa, încet-încet să bag câte un...

DESPRE MITOCANIE (DAR SI MULTA NESIMTIRE)!

Ca sa vorbim despre acest concept cred c-ar trebui,dela-nceput sa-l definim: MITOCANÍE, (2) mitocanii, s. f. 1. Atitudine, comportare, afirmatie...

Close