Dacă ai mâncat Măgura, înfunzi pușcăria!

Bă băieți, e groasă rău. Legenda zice că un gagiu a halit 2 măgura și după 2 minute l-a oprit poliția și avea 0,14 la mie alcool în aerul expirat. Aha, și marmota învelea ciocolata cu rom în staniol.

Sunt două posibilități aici. Ori gagiul a băgat și vreo 2 beri pe lângă măgura aia, ori etilotestele sunt vai de mormânțișorii mamilor lor. Și dacă gagiul se jură pe roșu că el nu bea alcool nici la ocazii, că e pocăit, atunci etilotestul cu pricina e decalibrat.

Înclin să cred că etilotestel este decalibrat. Și să vă zic de ce. Nu e prima (și din păcate nici ultima dată) când o să iasă un test de ăsta fals pozitiv. Acum ceva vreme l-au prins pe unul în trafic și i-au pus etolotestul. De vreo 3 ori. De fiecare dată ieșea pozitiv. Mai mult, și alea antidrog îi ieșeau 10 pe linie. Hai, te prinde cu una, două substanțe, dacă ești drogat, dar nu cu toată farmacia la tine.

L-au dus pe ăla la spitat, cu cătușe puse, tot tacâmul și i-au luat probe din sânge. Zero alcool, zero drog, zero X, zero Y. Curat lacrimă. Spunea omul că o să dea poliția în judecată, că aici nu se pune prezumția de nevinovăție decât dacă ești Iorgulescu, Pascu și alte odrasle de oameni cu stare care învârt legea cum vor ei.

Dar tu, pulică, ai mâncat o măgura sau o bomboană cu rom, înfunzi pușcăria. Dacă mai faci și scandal (pe bună dreptate), îți mai dau și câteva pulane pe spinare de nu mai știi cum arată mă-ta sau unde stai. Pentru că România.

Nu orice rezultat o să iasă pozitiv. Însă peste un sfert din rezultate sunt proaste. Și din om nevinovat te trezești și cu dosar penal, și cu o mână în ghips și cu permisul suspendat pe 10 ani. Că așa s-au gândit ăștia că e bină să dea legile, după ureche.

Hai să ne-auzim de bine și nu care cumva să mâncați măgura, prăjituri cu rom, castravete acru sau salam cu piper (mai știi de la ce dracu-ți iese pozitiv)?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.