Dacă ai Merțan nu ești mai inteligent…

Șe știe că BMW-urile au, cel puțn în România, un renume destul de prost. Pentru că majoritatea șoferilor sunt cocalari sau miserupiști care-și închipuie că pot face orice, deoarece au mașină “bengoasă“.

Apoi, a venit rândul Audi. Zeci de mașini vechi, dar cu patalamaua celor 4 cerculețe sunt conduse în trafic de puștani țanțoși sau de aceeași teapă de șoferi ca cei de pe BMW-uri.
Și am înțeles de ce. Mașinile astea sunt relativ ieftine, 1000 de euro bucata, nu contează numărul de kilometri. Au peste 100 de cai putere (ceea ce este cu o pătrime mai mult ca un Logan ieșit pe poarta fabricii), și cel mai important, tracțiune pe spate.

Aici e toată șmecheria. Tracțiunea aia pe spate îți dă senzația că ești la bordul unui Lamborghini și că nimeni nu te poate întrece. Aceeași senzație o aveam și eu, când mi-am luat Polo. Avea el tracțiune pe față, însă mototul mare (de 1.6) și cutia scurtă (de 1.2). Trăgea aia de te cruceai. Mă luam la întrecere (cocălărism de semafor) cu toată lumea. BMW-uri, Audi, nu conta. Eram primul, pentru 10-15 metri.

Și uite așa, nici cei cu Mercedes nu sunt mai cu capul pe umeri. Drept dovadă, avem filmulețul de mai jos.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.