Dacă nu știi să mergi, nu te apuca de schi!

Văd că de la o vreme încoace, toți neaveniții se apucă să se dea cu schiurile. Hai să mă fac înțeles. N-am nimic împotriva sportului, sau că te duci tu la munte și schiezi, o dată, de după ori pe an.
Însă să nu te miri când îți lași vreun ochi în vreo cracă sau că o să-ți trebuiască scaun cu rotile. Doamne ferește, pentru unii garsonieră-n pământ.

Am avut una bucată Șerban Huidu de-a luat un pom în brațe. De s-a rugat toată țara pentru el, că vai ce hazliu era. Nu, nu era. Însă trecem peste asta. E un om care a avut un accident. În Austria. A scăpat.

Acu vreo 9 zile, Michael Schumacher s-a bușit. Dar nu cu mașina de Formula 1, ci tot la schi. Acu șade-n comă indusă. Stare stabilă dar tot gravă. Dumnezeu cu mila dacă scapă sau nu. Eu sper să scape, era pilotul meu preferat (după Nigel Mansell).

Apoi văd că și madam Merkel a suferit un accident. Culmea culmilor, fraților, TOT LA SCHI.

Mă, eu nu-i înțeleg p-ăștia. Abia de ții pe picioare și tu te duci la schi nene.
– Unde te clatini?
– În munți, la schi.

ski-fail

Nu ți-e mai ușor să stai acasă în fotoliu, cu pizza și suc, să te uiți la Private Spice, Tom și Jerry sau CSI New York?
Uite eu așa fac și n-am suferit niciun accident la schi. Și nici nu cred că voi pune schiuri în picioare vreodată. Mă, nu mă pricep, e periculos în sensul că pot muri, nu mă bag. Ca și la chestiile electrice. S-a ars becul?
– Nevastă, schimbă becul!

Așa și cu ăștia trei de vă spusei.

Pe Huidu l-a văzut vreodată careva mergând? A stat ori pe scaun, la emisiunea aia cretină, ori în mașină. În Mercedesul ăla cu care a omorât niște oameni.
Michael Schumacher la fel. Ăla numa-n mașină a stat. Era obișnuit cu viteza, lasă că mă duc la schi, să vezi ce viteză prind. A prins vreo 200 la oră… cu elicopterul, în drum către spital!

Și băbătia de Merkel. Aia e mare cancelar, mare sculă de basculă. Merge numai cu mașina. O ia de la scară, o lasă la scară. Se plimbă cu ce vrea ea, mașină, avion, elicopter.
Pac, a căzut baba de pe șenile și și-a rupt șoldul. Păi, de la o vârstă, mai orice bătrân cade cu fundul de gheață, rămâne în scaunul cu rotile. Deoarece dacă-și rupe vreun os, foarte greu se mai sudează la fel. Pentru că e os bătrân! Nu orice președinte e Putin. Care se plimbă cu submarinul, sare din pomi, împușcă de la 2 metri rinoceri furioși și omoară cu mâinile goale ursul polar. În apă!

downhill-ski-racing-crash-o1321468673_aerial_skiing_accident

Ești bătrân? Stai acasă, joacă canasta, tabinet, țintar, ce naiba mai joacă prietenii de vârsta ta… Mai ales când vezi că ăla de-i mare campion cu 7 titluri, om în toată puterea cuvântului, de aceeași naționalitate cu tine, zace între viață și moarte în spital.

Comments

comments

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
De ce iubim cartile politiste

Tu citesti carti politiste? Probabil, macar o singura data in viata, ai citit un roman politist. Oamenii au tot felul...

RADIOUL LA ZI ANIVERSARĂ!…

Astazi, 1 Noiembrie 2017, când scriu aceste rânduri, Radioul public (Radio România) împlinește 89 de ani! Așadar, o vârstă frumoasă,...

E la modă violul Vasluiului!

De când cu faptele de vitejie a celor 7 violatori, lumea a început să arunce cu rahat în Vaslui. Chiar...

Close