Dansul mirilor

sdDe curând am început să lucrez pentru o firmă care organizează evenimente. Şi uite aşa am început să particip la cel puţin 10 nunţi sau botezuri pe săptămână. Toate bune şi frumoase până când am păşit pentru prima dată la o nuntă unde toată lumea voia muzica populară. Erau nişte tineri care ştiau că nu ai cum să ai o nuntă reuşită fără muzică noastră din popor. Aşa că m-am conformat şi le-am organizat o nuntă cu muzica… populară. Şi Doamne cât au mai putut să se distreze oamenii ăştia, toată lumea dansa şi se bucura de muzică şi dans.
Nu m-am simţit niciodată mai neputincioasă, căci eu una nu sunt familiarizată cu un asemenea stil. Mie personal îmi place rap-ul şi de aici până la dansul mirilor e un drum infinit. Şi uite aşa m-am gândit că trebuie să mă înscriu şi eu la dansul mirilor căci trebuie să fiu pregătită pentru orice situaţie şi trebuie să mă bucur de orice stil de dans sau muzica.
Şi uite aşa, am ajuns să iau parte la cursurile de dans popular a celor de la Stop & Dance. Toată prietenii mei mi-au spus că sunt un pic cam deplasată, rapperi şi ei, însă eu m-am simţit pregătită pentru cursuri şi uite că am păşit în sala de curs cu inima plină de emoţie. Nu de alta, dar la nunta mea nu o să pot dansa toată noaptea pe rap, nu?
Sinceră să fiu mi-a fost frică la început, îmi făceam griji că nu o să reuşesc să mă acomodez şi nici că o să reuşesc să execut vreo mişcare fără a lăsa pe picioarele partenerilor mei vreo câteva vânătăi. Dar cu răbdarea instructorilor de la Stop & Dance şi bineînţeles cu înţelegerea partenerului meu am reuşit să învăţ şi eu câteva mişcări. O să continui să merg la aceste cursuri pentru a reuşi să mă apropii cât mai mult de muzică noastă. Să reuşesc să îmi cunosc mai bine tradiţiile şi obiceiurile. Să ştiu şi eu ce e aia o horă, ce aia o învârtită ardelenească sau o bătută moldovenească. Ca să pot dansa în ziua nunţii mele cu al meu tată pe muzică care îi place lui şi să fie mândru de mine. Să pot să mă alătur nuntaşilor în horă şi să am o nuntă ca-n poveşti.
Dacă nici tu nu ştii cu ce se mănâncă dansurile populare îţi recomand să pui mâna şi să te înscrii la câteva cursuri, chiar la cei de la Stop & Dance. Nu uita că până la urmă cu cât ştii mai multe, cu atât te vei simţi mai încrezător, mai pregătit mai puternic şi asta e valabil în orice domeniu.
Frumuseţea dansului românesc nu va putea fi înlocuită niciodată cu nici un alt stil de dans. Dansul popular e unic, într-adevăr e complex şi diferit de la o zonă la alta, dar nu te poţi numi un roman adevărat dacă nu ştii măcar câteva mişcări.
Dansul popular nu e un simplu dans, e o adevărată artă.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Curtea perfectă

De ceva vreme, de când cu scandalul Discovery - RCS, nu prea mai am la ce mă uita la TV....

Căutări spănăceşti pe Gogu

Cum domnul Gogu mă găseşte acum, îmi vin şi ceva vizite din căutările mai mult sau mai puţin inspirate. La...

Ne grabim catre… nicaieri!

In secolul vitezei, inconjurati de tehnologie, s-ar crede ca vom lua viata mai usor, nu ne vom mai grabi ata,...

Close