DE ATATA CALDURA,EDILII AU RAMAS… RECI!

Iata, ne aflam in plina vara! Este, cum se spune, luna lui cuptor. Aproape peste tot in tara (dar si-n intreagaEuropa) temperaturile zinice ating, pana si la umbra, cote alarmante! Caldura te sufoca, iar suferinzilor le produce chiar si mari neplaceri pentru sanatate. Fiecare dintre noi cauta acum fie marea, fie muntele sau, de ce nu?, locuri mai umbroase, deci ceva mai racoroase, prin parcuri si gradini, cat si la strand. Ce fac acum locuitorii din Tg. Neamt, cei lipsiti in totalitate de asemenea posibilitati?

Se coc, pur si simplu, la soare si… rabda! Rabda si indura pentru esentialul (dar si revoltatorul) motiv, ca actualii edili au ramas si raman….vis a vis de cerintele si nevoile elementare cerute tocmai de cei care i-au ales in fruntea obstii! In Targ, fostul strand de la poalele Cetatii, amenajat candva prin munca voluntara a mai multor tineri, este acum o groapa de gunoaie, apa Ozanei, ,,cea frumos curgătoare şi limpede ca cristalul”, este si ea, in mare parte, poluata sau, pe alocuri, secata, iar fantana arteziana din zona centrala, nu mai functioneaza de anul trecut!

 
 

A mai ramas doar asa, de decor, sau loc de joaca pentru copiii de rromi (sau tigani, cum de fapt si sunt). Nu prea demult, tot la sezizarea cetatenilor, cei de la primarie motivau nefunctionarea fantanii, chipurile prin lipsa apei, chiar daca ploile cazute din belsug au si inundat cateva zone ale urbei! Acum poate ca spun ca-i… prea cald si ca… de buni gospodari ce sunt, o menajeaza pentru la toamna. Sau mai stii?!, poate pentru anul 20 20 cum rostea, tot nu prea demult, actuala sefa suprema! Ca singur loc de refugiu pentru atenuarea caldurii a ramas, de la natura, doar gradina publica, partial lasata si ea in voia soartei.

Atat si, deocamdata, nimic mai mult! Grija pentru binele omului, o simpla vorba goala! Inexistenta, precum toate cele (si altele ca ele) despre care v-am vorbit si scris de nenumarate ori. In rest,Dumnezeu cu mila, iar noi cu rabdarea, dar si cu vaga speranta ca, mai stii?!, poate ca totusi va veni iarasi… ploaia!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.