STIATI CA….

Ieri, vineri,20 martie,a fost Ziua Internațională a Fericirii?!O ZI ce se adauga anual in bogata si variatea paleta a ZILELOR pe care le tot sarbatorim in fel si chip nu numai noi,romanii ci si numeroase alte natiuni de pe intregul mapamond. Ea a fost concepută și fondată de Jayme Illien, filantrop, activist, om de stat și consilier special al Organizației Națiunilor Unite, pentru a inspira, a mobiliza și a promova mișcarea fericirii globale.Ziua Internațională a Fericirii a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012. Atingerea fericirii nu este un deloc ușor. Fericirea poate însemna ceva cu totul diferit pentru toată lumea, dar fondatorul Zilei Internaționale a Fericirii consideră că este un „drept uman fundamental” pentru toți. Data sa coincide cu echinocțiul de primăvară, care marchează începutul primăverii. Nu este o coincidență, întrucât fondatorul sărbătorii a ales în mod specific data echinocțiului de primăvară. În timpul discursului de la Summit-ul mondial al fericirii din 2017, Jayme Illien a descris echinocțiul de primăvară drept un „fenomen universal simțit de toată omenirea”. El a mai descris începutul primăverii ca o „perioadă de reînnoire și de începuturi pentru toți”, motiv pentru care este potrivit ca Ziua Internațională a Fericirii să fie marcată în acea zi.
Oamenii de obicei sărbătoresc ziua fericirii participând la o serie de evenimente. Din păcate, anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus multe evenimente sociale au fost anulate.2020 este anul în care ar fi fost indicat să luați fericirea în serios.Cu atat mai mult cu cat parca cineva anume(divinitatea,natura,oamenii etc)ar fi dorit sa ne …fericeasca prin invazia si raspandirea sus amintitului virus!Dar cu bine se stie ,mulți dintre noi tratăm bucuria diferit, garantată doar la ocazii speciale. Experții au si oferit câteva sfaturi de care am avea nevoie pentru un an plin de plăceri.Căutarea bucuriei poate părea dificilă, dar când ești fericit promovezi obiceiuri și comportamente importante pentru sănătate. Un studiu realizat în 2017 pe aproximativ 7.000 de adulți a descoperit că cei cu o bunăstare pozitivă aveau mai multe șanse să fie activi fizic și să mănânce fructe și legume proaspete. Când ești fericit ai parte de un somn mai bun, îți poți controla greutatea, nivelul de stres este scăzut, sistemul imunitar este îmbunătățit iar speranța de viață este mai mare.Fericirea și sănătatea emoțională nu sunt suplimente, nici bonusuri, sunt de fapt esența a ceea ce ne ajută să trăim bine.Dar ,in ciuda tuturor acestor beneficii, mulți dintre noi nu acordăm prioritate fericii. Experții subliniază că resursele și energia noastră sunt limitate.Deci, ca în orice obiectiv, primul pas către o viață fericită este de a transforma fericirea într-o prioritate.
Cu alte cuvinte, trebuie să încercam să luăm în serios bucuria de a trai ,sa respectam intocmai masurile restrictive impuse de autoritati in lupta impotriva coroavirusului ,pentru ca si 2020 să fie totusi un an ceva mai vesel in viata fiecaruia!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Filme de vizionat duminica

Azi, pentru mulți ultima zi de "vacanță", am de recomandat 3 filme pe care trebuie să le urmăriți. Nimic cu...

Să mai râdem!

Hai să mai și râdem, putem? Sau s-a dus naibii umorul de tot? L-a păpat gaura neagră?

Sfaturi băbeşti

Caut sfaturi băbeşti. Avem ceva băbuţe printre cititoare? Că eu degeaba am căutat pe gogu, că nu găsesc. Am mai...

Close