De ce am nevoie de laptop?

Mi-am dorit laptop de când eram mic. De prin anii 90, când văzusem un laptop într-un film. Mă fascina faptul că poți lua după tine laptopul ca să joci supaplex. Aia se juca prin 1992. Primul laptop de-am reușit să-l iau a fost prin 2008. Însă nu m-a ținut mult. Băiat bun, l-am împrumutat unui prieten. La ăla i s-a ars bateria laptopului, acesta funcționând tot timpul ținut în priză. Apoi i-a picat și HDD-ul. L-am lăsat pe ăla să-l vândă pe-o brumă de bani – jumătate din prețul cu care-l cumpărasem eu. Iar de banii ce-mi parveniseră, nu-mi puteam lua alt laptop, cel puțion nu unul asemănător ca performant, ci ceva net inferior.

Apoi, după câțiva ani, am reușit să-mi iau alt laptop. Cu greu îl poți folosi. Este un laptop mititel, foarte gros și care abia se mișcă. Deschizi trei taburi în Chrome și s-a blocat. HDD nu are, are o memorie de 16 GB. Ceva chin. Cu chiu cu greu am reușit să-mi scriu articolele în vacanță de pe el. Să nu vorbesc de pus poze, acesta se încăpățânează cu îndârjire să ia comanda de “add media“. E bun doar de muzică și filme. Evident, acelea dacă le ai pe stick. L-am împrumutat unui prieten blogger, care-a descoperit că merge pe wireless fără pobleme, însă cu cablul nu, doarece nu-l recunoaște.

Și mă întrebați de ce am eu nevoie de laptop?
Scriu zilnic articole. Din asta-mi câștig existența. De multe ori nu am putut ieși din casă deoarece eram legat de PC. Aveam articole restante care trebuiau scrise urgent. Nevastă-mea m-a iertat o dată, de 10 ori, însă după aceea a refuzat să mă mai ia undeva cu ea. Ba chiar a plecat la țară într-un weekend, fără să mă ia:
– La mama nu există rețea pentru telefon, suntem prea mulți în mașină etc.

Acum, am șansa să câștig un laptop SATELLITE CLICK MINI L9W-B-102

Îmi place deoarece din tabletă se poarte transforma în laptop. Și faptul că are 2 GB RAM. Memoria internă este de 32 GB, nu foarte mare, însă suficientă pentru office, filme și internet.
Greutatea este de 480g la 989, cu tastatura atașată. Ce-mi mai place este rezoluția de 1920 x 1200 a ecranului său de 8,9 inci. Mic, însă pentru o tabletă/laptol se pare că este destul.
Partea cea mai frumoasă vine la durata bateriei: 13 ore! Adică îți ajunge bateria cât timp zbori până la Sao Paulo.

Camera? 5 mpx, cu filmare Full HD. Deja începe să-mi placă din ce în ce mai mult. Pare a fi laptopul perfect. Oare l-oi câștiga? Dacă da, invit zece bloggeri să-l testeze și dau câte două beri de om!
click mini

Comments

comments

27 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.