De ce mi se pare suspectă povestea cu milioanele de cartele SIM?

În mod sigur ați auzit știrea că un tip a descoperit câțiva saci plini de cartele SIM, apoi a chemat poliția. Ei bine, povestea asta mi se pare al dracului de suspectă. Dar hai să vedem reportajul Știrilor Pro TV, apoi să discutăm pe marginea acesteia.

Dați click pe poză pentru articolul și clipul Știrilor Pro TV.

Bun, un nene îți vedea liniștit de treaba lui și-și bea apa minerală plimba câinii. Când a văzut câțiva saci pe marginea străzii și doi indivizi care păzeau sacii.
Și i-a luat foarte autoritar la întrebări:
– Ce-ați furat bă acolo, bani?

Moment în care cei doi paznici de ocazie ai sacilor suspecți au rupt-o la fugă.

Că, nu-i așa, orice cetățean vede saci pe stradă și crede automat că acolo sunt bani furați și se declanșează în ei spiritul de-un pui de Rambo, dacă nu un John McClane și vede justiție în fața ochilor. Paznicii fug, iar proaspătul detectiv se uită în sacii suspecți de pe caldarâm. Și nu mică i-a fost mirarea, ca-n loc să fie plini cu moloz, după cum se întâmplă în 99,99% din cazuri, sau bani, după cum credea, găsește “meleoane” de sim-uri.

Și le încearcă în telefonul personal (câteva, nu milioane) și observă că sunt active și funcționează. Așa că alertează poliția.

Vine poliția și rezolvă misterul. Sacii cu milioanele de cartele aparțin unei societăți de telecomunicații (căreia nu i se spune numele), ce folosea acele cartele până în urmă cu 3 ani, când au pus lacătul pe ușă. Apoi au lăsat sacii cu cartele într-un imobil, pentru depozitare. Și aceștia au fost descoperiți când s-au apucat niște gospodari să facă o curățenie/ reabilitare a imobilului.

Nu știu ce firmă de telecomunicații e aia care ARE NEVOIE DE MILIOANE DE CARTELE SIM, DE LA OPERATORI DIFERIȚI (VODAFONE, ORANGE, COSMOTE) ȘI CUM DE CARTELELE MAI FUNCȚIONAU DUPĂ 3 ANI!

Pentru că, știe oricine că o cartelă funcționează doar un an, dacă nu e reîncârcată. Și după numai o lună nu poți efectua apeluri de pe ea, ci doar primi.

Așadar, cum de stăteau cartelele alea neatinse de 3 ani dar funționau fără probleme? Puțin probabil ca lună de lună cineva să încarce milioane de cartele de care nu mai aveau nevoie, fiind aruncate în saci și neatinse de 3 ani. Înseamnă că toate SIM-urile erau cumva abonamente? Foarte posibil. Și dacă erau abonamente, o teorie mult mai sumbră se ivește: acele cartele sunt clone ale unor persoane care folosesc telefonul normal apoi plătesc facturi umflate fără să știe de ce.

În mod sigur dacă luați fiecare factură detaliată la puricat veți vedea cel puțin o convorbire al cărui număr nu numai că nu-l știți, dar nu vă apare nici în memoria telefonului la numere apelate. Convorbire care costă 30-50 cenți. Nu mult, să nu bată la ochi. La “10 milioane” de cartele cam 50 de cenți pe lună, vin 5 miloane de euro. Bani care se transferă pe una sau mai multe cartele ce se pot vinde cu bani frumoși/ cumpăra chestii prin telefon/ câștigarea unui concurs de popularitate cu “trimite SMS la numărul XYXȚ“. 

În plus, operatorii de telefonie recompensează “carteliștii” cu credit la fiecare convorbire primită de peste 1 minut. Dacă mai țineți minte scandalul de acum un an (sau mai puțin) cu depășirea a 24 de ore de vorbit în 24 de ore pe ceas. Adică unii făcuseră niște convorbiri în conferință, mai multe cartele efectuând apeluri către același număr și păstrâng legătura timp de peste 24 de ore. Detalii aici.

Nu știu unde se va opri ancheta în curs cu povestea asta, însă CEVA este al naibii de suspect în toată tărășenia asta.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Reduceri de groază!

Printre puținele lucruri pe care le agreez la acest Halloween sunt reducerile. Unele, de groază. Așa că, să pun aici...

Ce categorii de jocuri online ai la dispozitie?

Jocurile online, in ultimii ani sunt atat de apreciate incat, tipurile si categoriile acestora au devenit foarte variate. Datorita acestui...

Ce experiență are firma de contabilitate a firmei tale?

Alexandru vrea să-și deschidă o companie. Știind că mi-am deschis mai multe firme, a trecut pe la mine, să ne...

Close