De ce noua ta companie are nevoie de un avocat

Din punctul de vedere al specialistilor, orice companie la inceput de drum are nevoie de consilierea unui avocat. Un astfel de specialist, care cunoaste in amanunt toate legile si procedurile necesare in desfasurarea activitatii unui business te va putea ajuta in foarte multe situatii. Iti va da sfaturi cu privire la cum trebuie elaboarate contractele sau ce trebuie sau nu sa semnezi, ori despre ce acorduri trebuie sa iei in considerare cu viitorii parteneri. Nu trebuie neaparat sa ai un avocat ca si angajat, ci poti apela la serviciile unei firme de avocatura.

Sunt multi antreprenori la inceput de drum care spun ca se pot descurca si singuri. Dar, daca nu ai studii juridice la baza, atunci putin probabil sa cunosti legislatia sau noutatile. Indiferent daca esti unicul proprietar al companiei sau faci parte dintr-un grup, cu siguranta vei avea nevoie de cineva care sa te ajute cu, de exemplu, probleme legate de infiintare firma, denumire, schimbare sediu social, cesiune parti etc. Acest avocat trebuie sa fie specializat in drept societar. De asemenea, atunci cand vine vorba de taxe sau alte chestiuni legate de administrare si relatia cu institutiile statului, nu doar contabilul iti poate fi de ajutor, ci si avocatul. Acesta trebuie sa cunoasca foarte bine legislatia din domeniul administrativ. Cand in joc sunt legile, institutiile statului si linistea ta, doar un avocat te poate ajuta.

Afacerea este o entitate legala. De aceea, ai nevoie de un avocat pentru a interpreta pentru tine legile astfel incat tu sa nu comiti greseli ce te pot costa mult. Indiferent daca platesti taxe, trimiti anumite documente institutiilor abilitate sau alte, lucruri importante, avocatul te poate ajuta sa ai totul in ordine.

Ai angajati? Atunci un avocat te poate consilia cu privire la legile carora trebuie sa li te supui pentru a nu intra in conflicte cu statul sau cu oamenii care lucreaza pentru tine. Cu un specialist alaturi, corectitudinea ta va fi mereu la adapost.

In plus, un avocat bun te poate consilia cum sa procedezi in anumite situatii mai putin neplacute, cum ar fi litigii si, desigur, te poate reprezenta da ca este cazul. In general, un avocat bun te va ajuta sa nu ajungi la litigii, dar nu se stie niciodata cand te poti trezi cu un proces. Avocatul va stii cum sa gaseasca cele mai bune solutii pentru tine si afacerea ta, astfel incat sa ai succesul la care visezi.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.